Connect with us

POP!MIX

„Zagreb Calling: Generacija bez refrena” predstavlja ŽEN „Opet Gange”

pop!mix/news

„Zagreb Calling: Generacija bez refrena” predstavlja ŽEN „Opet Gange”

Foto: PR

„Zagreb Calling: Generacija bez refrena” predstavlja ŽEN „Opet Gange”

Za kompilaciju „Zagreb Calling: Generacija bez refrena” članice progresivnog indie rock banda ŽEN, odabrale su pjesmu „Opet Gange”! Pjesmu prati i novi spot koji je nastao tijekom live izvedbe, odnosno snimanja ploče u zagrebačkom Ksetu. Snimao ga je Bojan Koštić.

„Onaj tko se kvalitetnije podružio sa ŽEN, zna da večeri često završavaju pjevanjem etno pjesama, uglavnom sa područja Balkana. Volimo to iskonsko narodno dvoglasje i troglasje čije rezoniranje dominira nad svim modernim vokalnim dionicama, pa se iz te ljubavi stvorila i ideja da i mi napravimo jednu “narodnu”. Tema pjesme je ljubavni trokut između tri žene na selu. Pjesma je snimana u AKC Medika tijekom zadnje velike prijetnje evikcijom i između naše dvije europske turneje. Snimali smo s prekidima – kako bi netko od nas sudjelovao na presici ili dao intervju za radio, dok su nam novinari i političari upadali u studio tijekom razgledavanja što se sve u Medici radi.”, prisjećaju se članice ŽEN, napominjući kako je u tom metežu ipak probilo sunce i nastale su „Opet gange”, kao i ostatak albuma „Sunčani ljudi.”

Kompilacija je već dobila pohvale i kritičara i publike, a glazbenici s nestrpljenjem iščekuju koncerte na kojima će biti i pjesme sa Zagreb Callinga.

Žen večeras nastupaju na rasprodanom koncertu u AKC Medika – Attackapulco : Zagreb calling ŽEN + ###,  a 5. lipnja u društvu Klinike Denisa Kataneca i Ivana Grobenskog, nastupit će u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u sklopu programa Ljeto u MSU 2021!

Ploča okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova, a jedan od primarnih ciljeva Zagreb Callinga je bio pokazati i dokazati da Hrvatska ima nikad jaču, raznovrsniju i talentiraniju alternativnu scenu

Uz ŽEN, na ploči sviraju i Ivan Grobenski, Porto Morto, Truth≠Tribe, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Dimitrije Dimitrijević, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

Debi audio-vizualnog projekta ŽEN „I onda je sve počelo” (2013.) izdan za queer feminističku etiketu Unrecords iz Beča (Austrija), te sljedeći album’Jantar’ (2015), izdan kao koprodukcija austrijskog Unrecords i francuskog Vox Project, plasirali su ih među najprodornije i najsvježije bendove šire regije.

ŽEN su nastupile na brojnim većim europskim festivalima (Europavox, Colours of Ostrava, Tallinn Music Week, Eurosonic, INmusic, Welcome to the Village…) i klubovima od Balkana do Baltika, od Atlantika do Visle. Od 2017. udružuju su snage s Moonlee Records, što je urodilo njihovim trećim albumom „Sunčani ljudi”. 2020. izdaju kompilacijski album „Blender” s remixevima pjesama s prethodna tri albuma.

Ulaznice za koncert ŽEN, Ivana Grobenskog i Klinike Denisa Kataneca 5. lipnja u MSU, u prodaji su od sljedećeg tjedna! Uskoro više!

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena”  objavljena je 5. svibnja na vinilu i digitalnim servisima:

https://backl.ink/145901244

 

More in pop!mix/news

To Top