Connect with us

POP!MIX

Vikend-revolucija novim singlom ‘U.U.U.’ nastavlja glazbenu analizu međuljudskih odnosa

pop!mix/news

Vikend-revolucija novim singlom ‘U.U.U.’ nastavlja glazbenu analizu međuljudskih odnosa

Vikend-revolucija novim singlom ‘U.U.U.’ nastavlja glazbenu analizu međuljudskih odnosa

Pjesma ‘U.U.U.’ treći je singl Vikend-revolucije objavljen za Dallas Records, a stiže nakon ‘Supermena’ koji suprotno naslovu, govori o nadljudskoj ‘volji za nemoć’, nadljudskom naporu kojeg mnogi ulažu da bi se izbjeglo – ono ljudsko. Čovjek kao pojedinac i međuljudski odnosi tema su i novog singla.

‘U.U.U.’ govori o tankoj granici između borbi koje vodimo protiv nekog i koje vodimo s nekim. Ponekad se čini da u tim procesima moramo birati taktike i strane, ali nekad, umjesto borbe, razdvajanje puteva predstavlja obostranu pobjedu.

Promišljanja o odnosima odražavaju se u autorskom pečatu Hrvoja Prpića; tekstovi pjesama su intimniji i osobniji, a zvuk sofisiticiraniji. I dalje je itekako prepoznaljiv jer je njegov lajtmotiv vješto kombiniranje stilova. Hrvojev vlastiti glazbeni ukus mijenjao se tijekom godina, otkrio je i naučio puno toga što ga je onda i potaknulo da sve te novitete ugradi u glazbu koju stvara. A zajedno s njim, nakon mnogih početaka i prekida, promjena članova i smjera kretanja, pokretačku silu benda čine Mirta Mornar (vokal), Tihomir Babić (gitara) i Zvonimir Penava (klavijature).

Foto | promo

“Jedni drugima smo poticaj i neopisivo je zadovoljstvo izvoditi vlastitu glazbu s ljudima kojima je to gušt.” ističe Hrvoje, a osobni doprinos i kreativne interpretacije svakog od njih rezultirali su još jednom inspirativnom pjesmom Vikend-revolucije.

 

glazba i tekst | Hrvoje Prpić

aranžman | Hrvoje Prpić, Tihomir Babić, Mirta Mornar, Stjepan Hrastić, Zvonimir Penava

produkcija | Hrvoje Prpić – Bedrum studio & Hrvoje Prskalo – ZG Zvuk

režija spota | Dinko Pasini – Klikam studio

More in pop!mix/news

To Top