Connect with us

POP!MIX

Tamara Obrovac ovog ponedjeljka online i uživo u Puli!

pop!mix/news

Tamara Obrovac ovog ponedjeljka online i uživo u Puli!

Tamara Obrovac ovog ponedjeljka online i uživo u Puli!

TAMARA OBROVAC – KONCERTNA REKONSTRUKCIJA U PULI UZ TRANSHISTRIA ENSEMBLE
Nakon četiri održana live stream koncerta u formi “jedan na jedan” pod zajedničkim naslovom “Transhistria deconstructed”, Tamara Obrovac za ponedjeljak, 30. kolovoza, najavljuje zaokruživanje projekta ekskluzivnim koncertom na ekskluzivnoj lokaciji.
Tako će, uz Transhistria Ensemlbe, na sjeveroistočnom bastionu Kaštela u Puli, Tamara predstaviti „Transhistria reconstructed” a koncert će slijediti ideju i koncept Transhistria deconstructed serije tako što će se održati na kulturološki i vizualno zanimljivoj lokaciji, kao i glazbeni koncept koji se sastoji u neprekinutoj izvedbi izabranih Tamarinih skladbi povezanih improvizacijama inspiriranim mjestom na kojem se koncert održava.
Kao i njegovi prethodnici i ovaj će koncert imati live stream putem društvenih mreža te na platformi YouTube dok će po prvi put, na ovom koncertu, biti prisutna i publika, u vrlo ograničenom broju.

Kada su se prije godinu dana gotovo pa izbrisale aktivnosti na glazbenoj sceni, Tamara Obrovac odlučila je da koncerti za njenu publiku ne smiju stati te je organizirala niz od četiri online video nastupa čiji je cilj bio da iskustvo gledanja online koncerata dovedu na jednu novu razinu, kako vizualno – odabirom manje eksponiranih, atraktivnih i baštinski zanimljivih lokacija u Istri, tako i u glazbenom smislu, novim konceptom – dekonstrukcijom Transhistria ensemblea na četiri dueta Tamare Obrovac sa svakim članom benda. Koncerti su se održali na četiri različite lokacije tijekom četiri godišnja doba, koncert s Faustom Beccalossijem na harmonici održan je ispred crkvice Sv. Roka u Draguću, duet s kontrabasistom Žigom Golobom održan je na renesansnoj Placi u Svetvinčentu, duet s bubnjarom Krunoslavom Levačićem ispred srednjovjekovne utvrde Possert kraj Paza, dok se duet Tamare i Uroša Rakovca na gitari i mandoli održao na arheološkom lokalitetu Sipar kod Umaga.

NAKON DEKONSTRUKCIJE, VRIJEME JE ZA REKONSTRUKCIJU!

Koncert rekonstrukcije naslovljen je “Transhistria reconstructed”, a održat će se u ponedjeljak 30. kolozova, u Puli na lokaciji bastiona Kaštela, kod Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, s kojeg se prostire predivan pogled na cijeli grad i njegovu Arenu. Obzirom na to da je događanje zakazano za 19 i 30 sati, Tamara Obrovac i Transhistria ensemble nastupit će kroz tri faze jednog dana: dan, sumrak i večer.
Forma predstojećeg koncerta sastojat će se od neprekinute šezdesetominutne izvedbe izabranih Tamarinih skladbi povezanih improvizacijama i inspiracijama ovim povijesnim i prelijepim punktom, s kojeg pulska publika još nije imala priliku pratiti neki koncert.

Za razliku od svojih deconstructed prethodnika koji se još uvijek mogu pogledati na društvenim kanalima, ovaj će koncert imati live stream na Facebooku i YouTubeu, ali će biti jednokratan, odnosno bit će dostupan za pregled samo za vrijeme trajanja koncerta.

Broj gledatelja koji fizički, u Puli, mogu nazočiti ovom posebnom koncertu ograničen je na 100 a sve informacije oko ulaznica, kao i ostali detalji, mogu se pronaći na FB eventu koncerta.

Tamara Obrovac Transhistria ensemble
Tamara Obrovac – glas, skladbe
Uroš Rakovec – gitara, mandola
Žiga Golob – kontrabas
Fausto Beccalossi – harmonika
Krunoslav Levačić – bubnjevi

More in pop!mix/news

To Top