Connect with us

POP!MIX

Surka iz svoje beatbox manufakture izbacuje singl inspiriran klupskom scenom 90-ih “Tražim put”

pop!mix/news

Surka iz svoje beatbox manufakture izbacuje singl inspiriran klupskom scenom 90-ih “Tražim put”

Foto: Promo

Surka iz svoje beatbox manufakture izbacuje singl inspiriran klupskom scenom 90-ih “Tražim put”

Ante Prgin – Surka, glazbeni homo universalis i najmoćniji beatboxer ovih prostora, izbacio je novi singl “Tražim put” koji instantno mami na ples i koji nas mentalno teleportira u klub. Najnovija pjesma iz Surkine beatbox manufakture nastala je za vrijeme lockdowna, a inspirirana je klupskom i house glazbom devedesetih.

Da su otvoreni klubovi, pjesma “Tražim put” momentalno bi nam zacrtala put do najbržeg plesnog podija. Kako nam to okolnosti trenutno ne dozvoljavaju, “Tražim put” će do popuštanja mjera biti izvrsna pjesma za kućne tulume i zagrijavanje za, nadamo se, opuštenije razdoblje pred nama.

Klupskoj atmosferi pjesme pridonose zvukovi u pjesmi koji su proizašli iz Surkinog glasa koji su kasnije procesuirani Morph tehnologijom kako bi krajnji produkt bio synth zvuk. Ritam je, logično, snimljen beatboxom. Ipak je Surka beatbox virtuoz. „Pjesma je nastala za vrijeme izolacije. Svi zvukovi iz pjesme su proizašli iz mog vokala koji je kasnije pretvoren Morph tehnologijom u synth svuk koji se kasnije može odsvirati synthom, mini kontrolerom ili bilo čim. Uglavnom, sve je moj vokal, od ritma, do groovea, basa – sve je snimljeno s mojim glasom. Pjesma govori o nostalgiji za klupskim nastupima, plesom i općenito takvom životu kojeg sad nema, koji nam je sada oduzet”, kaže Surka o pjesmi.

Singl dolazi u pratnji spota koji je mozaik raznih snimki sa Surkinih nastupa uživo, s obzirom na to da pjesma odražava Surkinu nostalgiju za nastupima uživo. Autor teksta  glazbe je Ante Prgin Surka, koji također stoji iza ideje spota i režije spota, dok je spot montirao Nevio Smajić.

Ante Prgin – Surka beatboxanjem se bavi od kraja osamdesetih, kada se prvi put susreo i odmah zaljubio u ovu vokalnu tehniku. Kao najbolju karakteristiku beatboxa ističe to što možeš vježbati bilo gdje i ne moraš ništa sa sobom tegliti. Surka je također i kvalitetan multiinstrumentalist, od instrumenata se najviše identificira s bubnjem, udaraljkama i ritmom općenito, a kaže kako i voli pjevati. S novim singlom “Tražim put” želi svoje vještine dodatno približiti publici i unijeti malo nostalgije za klupskim vremenima i uzavrelim plesnim podijima.

 

Continue Reading
Advertisement

More in pop!mix/news

To Top