Connect with us

POP!MIX

Stožer dao dozvolu da koncerti Urbana i Bare traju nakon ponoći – napokon svirka u „normalnu” uru

pop!mix/news

Stožer dao dozvolu da koncerti Urbana i Bare traju nakon ponoći – napokon svirka u „normalnu” uru

Stožer dao dozvolu da koncerti Urbana i Bare traju nakon ponoći – napokon svirka u „normalnu” uru

Organizatori koncerata Urbana i Bare, koji se održavaju za tjedan dana u Šibeniku, od lokalnog Stožera dobili su dozvolu za rad i nakon ponoći. To znači da će svirke napokon moći početi  po „starom normalnom” vremenu te trajati i nakon ponoći, što je ove sezone bila rijetkost na glazbenim događanjima u Dalmaciji.

Kako je najavljeno prošli tjedan, Urban & 4 te Goran Bare & Majke nastupit će u dva dana programa 17. i 18. rujna u Hali Šibenik u sklopu tradicionalnih šibenskih glazbenih projekata Kulturaljka i Regius. Oba projekta ove godine održavaju se u odgođenim terminima, a rujanske koncerte organizatori su objedinili pod zajedničkim imenom Vikend Muzika.

Rad nakon ponoći omogućen je novim paketom epidemioloških mjera koje su stupile na snagu od 1. rujna, a koje omogućuju rad nakon ponoći za javna okupljanja na otvorenom koja se organiziraju uz COVID potvrde, odnosno testiranja na ulazu.

Produljeno radno vrijeme, organizatorima iz šibenske PARK organizacije, dalo je mogućnost da uz nastupe Urbana i Bare osiguraju i popratni glazbeni program. Tako će za tjedan dana u Hali Šibenik kao predgrupe nastupiti poznati šibenski rock sastavi Diskodelija i Reah, a za glazbenu pozadinu prije i nakon koncerata pobrinuti će se radijska voditeljica i glazbena urednica Stella Jakelić te legendarni šibenski glazbenik Kike Dok.

– Jučer smo napokon dobili dozvolu za rad od 4 sata popodne do 6 sati ujutro za oba dana, što nam omogućuje da normalno odradimo tonske probe popodne, i bez presinga započinjemo koncerte navečer u neku normalnu uru. To nam je dalo mogućnost da pozovemo i dva odlična šibenska benda Diskodeliju i Reah da budu predgrupe Urbanu i Bari. Isto tako Stella i Kike Dok, sve ljudi koji su dugogodišnji akteri šibenske glazbene scene. Mislim da smo napravili odličan izbor i da je dvodnevni rock spektakl kojim se zatvara ljetna koncertna sezona u Šibeniku zagarantiran – poručuje Igor Bergam ispred PARK organizacije.

Epidemiološke mjere i dalje zahtijevaju COVID potvrde za ulazak u koncertni prostor, a za sve one koji nemaju taj digitalni dokument, bit će osigurana brza antigenska testiranja na samoj lokaciji.

Ulaznice za Urbana i Baru već su u pretprodaji, radi se o dvodnevnim ulaznicama koje se mogu kupiti preko Entrio i Croatia Tickets online sustava ili fizički u šibenskim kafićima Baldekin, Bono i Azimut. Dnevne ulaznice prodavat će se samo na ulazu i bit će ih dovoljno za sve zainteresirane, poručuju organizatori.

Vikend Muzika organizira se u suradnji između šibenske PARK organizacije i glazbene medijske platforme muzika.hr

More in pop!mix/news

To Top