Connect with us

POP!MIX

SEGUTRA U NOVOM SINGLU SUNCE DONOSI MALO ISTARSKOG FUNKA!

pop!mix/news

SEGUTRA U NOVOM SINGLU SUNCE DONOSI MALO ISTARSKOG FUNKA!

DANILO CAKOVIĆ

SEGUTRA U NOVOM SINGLU SUNCE DONOSI MALO ISTARSKOG FUNKA!

“Segutra” na istarskom dijalektu znači “jutros”. Jutro je razdoblje odmah nakon buđenja, simbol je svježine, novog dana, nadahnute produktivnosti, mirne energije. Jutro budi i osvježuje. Tako i u ovoj glazbenoj maniri Segutra unosi lagani povjetarac u ova vruća, suncem „spržena“ jutra, a taj specifičan glazbeni sadržajni format donio nam je spoj rocka, bluesa sa primjesama melodičnog popa, i izvorne istarske glazbe. 

Nosilac ponovnog rođenja Segutre, koja je nastala još 2008. godine, ove moderne proširene, domaće fameje (obitelji) je Tasha – Nataša Petrić (maat, Bastardz), sa svojom neizostavnom, znalačkom, istrijanskom, kako ona kaže „škvadrom mobile“ i njenim proširenim, uvezenim članovima koji nam svi zajedno donose singl s nadolazećeg albuma – ‘Sunce’, ljetnu gruvijadu na istrijanski način.

U funky ritmu, istarski tonovi poprimaju neki novi, osvježavajući i pitkiji okus, u kojem je dijalekt egzotičan začin za bolje štucigivanje (podbadanje). Pjesma je snimljena još 2016. godine, ali kako kažu iz Segutre, očito je čekala neki novi dan koji se dogodio upravo jutros, a u međuvremenu istrijanska fameja se proširila, kako to u zadnje vrijeme postaje i pravilo modernih obitelji.

”Da nastavimo tradiciju originalne postave, „uvezli“ smo i pridružene članove, one koji su zaslužili pravi pijat domaće istrijanske maneštre…” – poručila nam je Tasha te dodala kako je pjesma ‘Sunce’ jedna igra, neobavezna, vedra i šaljiva priča koja istovremeno može i ukazati na aktualne tematike globalnog zatopljenja ‘jer u svemu naši suncobrani su mali, moramo bježati u hlad, jer ono sve više peče.’

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top