Connect with us

POP!MIX

“Što te nema” – unikatna suradnja Nine Kraljić i Matije Dedića

pop!mix/news

“Što te nema” – unikatna suradnja Nine Kraljić i Matije Dedića

Nina Kraljić i Matija Dedić, foto: John Pavlish

“Što te nema” – unikatna suradnja Nine Kraljić i Matije Dedića

Zamijećena suradnja Nine Kraljić i Matije Dedića u pjesmi „Što te nema“, objavljenoj na njenom debi-albumu „Samo“, od danas je dostupna i putem Nininog službenog YouTube Vevo kanala.

Mnogi se sjećaju unikatne i emotivne Ninine izvedbe ove pjesme u prvoj sezoni showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, kojom je mnoge ostavila bez teksta. Budući da pjesma za Ninu ima iznimno značenje, nije iznenadilo kada ju je odlučila uvrstiti i na svoj debitantski album „Samo“, objavljen u rujnu 2016. godine. Za album je pjesmu snimila u suradnji s našim cijenjenim pijanistom Matijom Dedićem, u Šibeniku, i to u svega pola sata.

Teško je izdvojiti neku pjesmu s albuma, jer se vežeš na svaki tekst i melodiju i one postaju dio tebe i tvoje priče, ali ipak bih izdvojila predivnu suradnju s Matijom Dedićem u pjesmi Što te nema“, objašnjava Nina Kraljić i nastavlja „To je čista improvizacija i komunikacija između dvoje muzičara koji se nisu namjerno dogovorili oko forme pjesme, pa čak ni kako će pjesma početi ili završiti, nego dopustili da ih nosi instinkt. Po meni je najveća ljepota glazbe njena spontanost i otvorenost, a one izvedbe koje ne možeš ponoviti dva puta na identičan način imaju trajnu vrijednost i posebnu kvalitetu. Snimali smo u Šibeniku i snimanje nije trajalo dugo, svega pola sata, upravo zato što nismo htjeli forsirati ništa osim feelinga, a ako postoji dobra komunikacija i međusobno slušanje, sve jednostavno teče. Zato sam iznimno počašćena što sam imala priliku to ostvariti s Matijom kojeg neizmjerno cijenim i mogu se samo nadati da ćemo i dalje surađivati.  Ova snimka je za sve one koji su osjetili što mi ova pjesma znači još u showu The Voice samo u duljoj i emotivnijoj varijanti.“

More in pop!mix/news

To Top