Connect with us

POP!MIX

Gretta najavljuje veliku Tvornicu i predstavlja “Mali svijet”

pop!mix/news

Gretta najavljuje veliku Tvornicu i predstavlja “Mali svijet”

Gretta najavljuje veliku Tvornicu i predstavlja “Mali svijet”

Nakon veselog, plesnog singla i 360° videospota “Vatromet za kraj”, zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja “Mali svijet”, drugi najavni singl i spot s nadolazećeg, petog studijskog albuma. Album radnog naziva “Gravitacija” izlazi početkom iduće godine, a Gretta će ga promovirati velikom koncertnom turnejom diljem Hrvatske. Finale turneje i zagrebačka premijera albuma će se održati 24. ožujka u velikom pogonu Tvornice kulture.

Singl “Mali svijet” prati pomalo “uvrnuti” spot, koji prikazuje vizije, halucinacije i “paralelni svemir” mentalno oboljele mlade umjetnice, koja živi u svojem “malom svijetu”. Dinamičan spot je mješavina prekrasne artističke bajke i horror filma, za režiju, snimanje, montažu i animacije je zaslužan perspektivan redatelj Doringo, a u spotu je glumila Kristina Musić.

“Mali svijet je jedna od onih pjesama koje nastanu u dahu. Kad smo počeli raditi na njoj sve je jednostavno i vrlo brzo sjelo na svoje mjesto. Sviđa nam se što je drugačija i nije uobičajena pjesma koju bi slušatelj od Grette očekivao. “Mali svijet” je prije svega pjesma o ljubavi, ali i o toleranciji te o tome kako trebamo biti otvoreni prema drugačijim i možda ponekad nama neshvatljivim stvarima.” – kaže Hrvoje Medanić, gitarist Grette.

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma (“Fanatik” – 2008., “Vidim što vidim” – 2010., “Kreteni” – 2012., “Boje i mirisi” – 2015.), brojne uspješne singlove te više od dvadeset spotova. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama).

Autori glazbe i teksta su Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, aranžman je djelo cijelog benda Gretta, glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a autor naslovnice je Doringo.

More in pop!mix/news

To Top