Connect with us

POP!MIX

Roy Beatie predstavlja pjesmu “How” – hommage ljubavi prema glazbi

pop!mix/news

Roy Beatie predstavlja pjesmu “How” – hommage ljubavi prema glazbi

Foto: PR

Roy Beatie predstavlja pjesmu “How” – hommage ljubavi prema glazbi

Roy Beatie, pravog imena Dario Aman, predstavlja singl “How”. “How” je njegov hommage ljubavi prema glazbi te je savršena kombinacija raznih glazbenih stilova i utjecaja:

“Svirati i stvarati glazbu dva desetljeća kao član benda je nezaboravno i divno iskustvo, no svaki kreativan proces koji uključuje više od jedne osobe uvijek donosi kompromise svih uključenih u njegovo nastajanje, dok u stvaranju ove glazbe ne odgovaram nikome osim svome uhu. Proces nastajanja je često dugotrajniji i sasvim drugačiji od stvaranja u bendu, ali sam finalnim rezultatom uvijek 100% zadovoljan jer ne postoji pritisak sa strane niti žurba u finiširanju.

Pjesma How nastala je kao hommage ljubavi prema glazbi koje me i dalje može iznenaditi i oduševiti i učiniti da se u njoj izgubim na onaj pozitivan i dubok način. U zvuku se može lako osjetiti utjecaj elektro ritmova, ambijentalne glazbe, a možda pomalo i zvuka gitare Davida Gilmoura iz meni jednog od omiljenih bendova, Pink Floyd.“, o pjesmi je otkrio Roy Beatie.

BIOGRAFIJA:

Roy Beatie od ranog djetinjstva preko oca i strica, pasioniranih ljubitelja dobre glazbe i skupljača vinila, otkriva sve od klasičnog rocka do free jazza. Kroz rane tinejdžerske godine upoznaje se i druži s raznim glazbenim istomišljenicima ali upoznaje i neke preko kojih širi glazbene vidike. Od metala, hardcorea i punka, neopterećen glazbenim žanrovima ali i zbog booma elektronske glazbe u ranim devedesetima, upoznaje tu zagrebačku scenu u nastajanju, te obilazeći sve značajne i manje značajne klubove u kojima se vrti elektronika, širi afinitete prema tom tipu glazbe.

S vremenom prolazi kroz nekoliko manjih autorskih bendova svirajući gitaru, te se uspijeva skrasiti u perspektivnom bendu Dosh Lee u koji kroz punk-rock bazu unosi svoje žestoke ali funky gitarističke riffove. S bendom osvaja kritiku i snima tri albuma preko kojih polako otkriva interes prema snimanju i produkciji glazbe, te nakon nekoliko godina sakupljajući savjete i sugestije te upijajući znanje studijskih profesionalaca, oformljuje vlastiti kućni studio u kojem stvara i snima materijal za prvi samostalni house EP imena ‘Go in or Get Out!’

FUN FACT: Roy Beatie je hommage liku Royu Battyu filmskog remek djela Blade Runner kojeg utjelovljuje Rutger Hauer te u tom imenu spaja ljubav prema filmu i ljubav prema ritmu i glazbi

Pjesma “How” dostupna je putem svih streaming servisa. Pjesma “How” dostupna je putem svih streaming servisa.

More in pop!mix/news

To Top