Connect with us

POP!MIX

Rasprodani Lil Drito – stiže nam novi val mladih trap izvođača

pop!mix/news

Rasprodani Lil Drito – stiže nam novi val mladih trap izvođača

foto: Julijan Labrović

Rasprodani Lil Drito – stiže nam novi val mladih trap izvođača

Užarena atmosfera ispunila je petak uvečer u Tvornici kulture, a festival je ponovno istaknuo bogatstvo scene novom generacijom glazbenih imena

U petak, 30. rujna, u zagrebačkoj Tvornici kulturi održano je iščekivano premijerno izdanje Lil Drito festivala, koji je na pozornici okupio više od petnaest regionalnih glazbenih imena te istaknuo bogatstvo scene novom generacijom izvođačica i izvođača. A upravo su ta imena, nepoznata većem dijelu javnosti, no dobro poznata generaciji z, rasprodala ovaj kultni zagrebački koncertni prostor.

Tim korakom svoju je priču započeo danas prepoznati upravo Drito festival, čije prvo izdanje se odvilo 2016. godine na istome mjestu, u Tvornici kulture. Prije šest godina, Drito je održao svoju premijernu epizodu, kao jednodnevno glazbeno događanje s potpuno novim imenima, a event je bio rasprodan. Line-up prvog izdanja činili su High 5, KUKU$, Kiša metaka, Krankšvester…tada relativno nepoznati široj publici, a danas jedna od vodećih imena domaće scene, koja i samostalno rasprodaju klubove i koncertne prostore diljem regije.

Povijest se ponavlja, a kroz novopredstavljenu epizodu “Lil Drito iz Tvornice”Drito i šest godina kasnije ističe ono najbolje što nam donosi jedna nova glazbena generacija, ne samo izvođača, već i publike, koja sa žarom i posvećenošću prati i podržava svoje glazbene miljenike, a val svoje snažne podrške pokazali su i u Tvornici kulture.

Nova generacija oduševila publiku,  a snažnu podršku pružila su i etablirana imena scene 

Koncept “Lil Drito iz Tvornice” predstavljen je u dva dijela – u prvom dijelu koncertnog programa svoje su kratke 20-minutne nastupe održala potpuno nova imena trap i r&b scene, kojima je ovo bila i prilika da u ovom obliku po prvi put stanu pred publiku. Na pozornicu su tako redom izašli Shtosmo, Vedran Istina, Miach, Noti Limun, $BL, Baks, Mrzimteluka i Peki, a dočekala ih je nevjerojatna euforija publike, koja je već pri samom početku koncertne satnice brojala oko 400-injak okupljenih fanova, a ta je brojka nastavila rasti kako je večer odmicala.

Drugi dio večeri bio je u standardnom Drito konceptu 40-minutnih nastupa te je na pozornici okupio također mlađu generaciju regionalnih trap i r&b imena, no koja iza sebe već imaju zamijećena izdanja, rasprodane koncerte i status miljenika publike – rasprodanu Tvornicu kulture svojim su nastupima tako oduševili Ba$ha, Yung Bude, Massimo Savage, Podočnjaci, Zicer Inc, Dino Blunt i Ružno pače.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by milkaslikke (@milkaslikke)

Tijekom svih navedenih nastupa snažnu podršku ovoj mladoj generaciji dala su i dobro poznata imena ovih žanrova, pa su se tako kao gosti iznenađenja na pozornici pojavili i Krankšvester, z++, Hiljson Mandela, Bore Balboa,…te dodatno užarili već uzavrelu koncertnu atmosferu prepunu mosh-pitova, vriskova i zajednički otpjevanih pjesama.

Treće rasprodano izdanje Drito festivala u ovoj godini

Za Drito, festival u organizaciji booking agencije yem, ovo je već treći po redu rasprodani event u ovoj godini – početkom travnja šest tisuća posjetitelja i dvadeset regionalnih glazbenih imena bilo je dio rasprodanog “Drita iz Boćarskog”, do sada najvećeg izdanja festivala, dok je sredina lipnja bila u znaku open-air Drito epizode u Osijeku, za koju se također tražila ulaznica više. Novi koncept “Lil Drito” nastavlja graditi i razvijati ovu donedavno underground scenu, koja svakim novim događanjem pokazuje kako je neizostavan dio našeg kulturnog mozaika i glazbene svakodnevice.

Booking agencija yem u svom nastavku sezone u Tvornici kulture nastavlja predstavljati niz samostalnih koncerata trap junaka i junakinja, a publika već s nestrpljenjem iščekuje i detalje o novoj epizodi Drito festivala.

More in pop!mix/news

To Top