Connect with us

POP!MIX

Prvoborci garage scene u Hrvatskoj, Erotic Biljan i His Heretics

pop!mix/news

Prvoborci garage scene u Hrvatskoj, Erotic Biljan i His Heretics

Prvoborci garage scene u Hrvatskoj, Erotic Biljan i His Heretics

Nakon poduže koncertne stanke koju je svima pa i njima donio Covid-19, prvoborci garage rock scene Erotic Biljan and His Heretics napokon će 15. listopada stati pred svoje fanove. Koncert će se održati na Močvarnoj terasi kluba, broj ulaznica je ograničen, a one se mogu nabaviti u sustavu Entrio ili na pretprodajnim mjestima Entrija.

MC5, THE CYNICS, QUEENS OF THE STONE AGE I DRUGI VELIKANI PRLJAVOG ROCK ‘N’ ROLLA

Heretici su na svoj dugovječan garage put krenuli skidajući “sixties garage punk” standarde s legendarnih kompilacija “Back from the Grave” i “Pebbles”. Nakon nekoliko odsviranih koncerata, počinje autorska faza benda koja traje do danas. Stvaraju svoj vlastiti “screamadelic yeah yeah” stil- glasan, urnebesan, eksplozivan, s ritam sekcijom koja tutnji, moćnim rifovima i zaraznim melodijama. 

Autorske stvari i osebujan izričaj, Hereticima donose još više koncertnih aktivnosti, sviranja na festivalima poput legendarnog Art & Music festivala u Puli ili YounGunz tour 4 u Sloveniji, ali i čast da dijele stage sa svojim glazbenim uzorima MC5, The Cynics, Juliette and the Licks, The Fuzztones, Supersuckers, The Nomads, Horrorpops i Queens of the Stone Age.

NASTUP NA UK FESTIVALU

Godine 2007. EBAHH za izdavačku kuću Dancing Bear objavljuju regionalno hvaljeni debi “Supersticky”. Koncertne aktivnosti postaju još frekventnije, a nova iskustva i doživljaji pretočeni su u drugi album “H is For Heretics” koji ulazi u listu top 10 najboljih hrvatskih albuma objavljenih u 2010. godini. A, da nisi zadovoljili ukuse samo domaćih glazbenih znalaca potvrđuju pozivi da se njihove stvari uključe na kompilacije “No Way Out, Vol 1!” u izdanju britanskog nakladnika “Dead By Mono Records”, slovenskog SubKulturni Azil “Ex-YU Rock ‘n’ Roll Bastards” kao i koncert na UK festivalu “Blast Off”. 

UPRAVO SU KONCERTI NAJVAŽNIJI ELEMENT NJIHOVE GLAZBE

Od tada do danas, Heretici su protutnjali kroz brojne domaće, regionalne i europske klubove i festivale, naglašavajući kako su koncerti upravo najvažniji element njihove glazbe.

Od zadnjeg nastupa Heretika u Zagrebu u legendarnoj Jabuci prošlo je više od godinu i pol dana, što znači da je krajnje vrijeme da svi stari rokenrol frikovi, i oni mladi koji bi to željeli postati, a željni su staromodnog rokenrola i garage punka, glasne gitarske baraže i ubitačnog ritma, dođu i zadovolje svoje iskonske porive za znojenjem i probijanjem ušiju!

Vidimo se!

 

More in pop!mix/news

To Top