Connect with us

POP!MIX

Prvi Remote festival je popratilo više od 2500 ljudi

pop!mix/news

Prvi Remote festival je popratilo više od 2500 ljudi

Foto: PR

Prvi Remote festival je popratilo više od 2500 ljudi

Protekli vikend obilježio je Remote, prvi glazbeni festival proširene stvarnosti, čijj je dvodnevne nastupe osam izvođača pratilo više od 2500 ljudi. Festival je bio podijeljen u dvije žanrovsko različite večeri i moglo ga se gledati samo u realnom vremenu, jer bendovi su uživo svirali u zagrebačkom studiju Mozaik grupe.

Program je prvog dana otvorio dvojac Mi Vida, a Vida Manestar i Stanislav Kovačić na violončelu izveli su svoj uradak “Sexy” ili singlom “Ispod mesa”. Višestruko nagrađeni jazz rock kvartet Chui nastavio je program, a njihovo viđenje jazza isprepletenog s elektronikom, post-rockom, funkom idealna je kombinacija za drugi dan Remotea. Naš najpoznatiji electro pop band Nipplepeople je rasplesao svojim singlovima “Frka”, “Sutra”, “Tajna” dok je kraj prepušten elektroničkoj senzaciji ABOP koji svojim live technom i praćen sjajnim vizualima zatvorili prvi dan festivala.

 

U nedjelju je prvi nastupio Elemental, jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih hip hop bendova ovog podneblja, a izveli su svoje hitove „Goli i bosi“, „Prokleta ljubav“ i „Male stvari“. Budući da od početka pandemije bend nije nastupao na koncertima, ovo je bila i prilika čuti neke nove stvari poput jednog od posljednjih singlova “Hej sanjalice“.  Nakon njih je noir-pop bend Mixed Up Mary   je izveo svoj novi singl “Mjesto”. Zagrebački punkeri Mašinko na Remote festivalu su izveli punk himne „Kad vjetar kaže stani“ i „Kad idemo van“. Večer je zatvorio ELEVEN, a riječ je o solo techno projektu Ivana Levačića, bubnjara grupa ABOP, Chui i Kries, koji je dobio zadatak rasplesati za kraj festivala.

 

Oba dana festivala obilježio je i popratni program što zaokružuje cjeloviti pristup novom doživljaju glazbenog festivala, a posebno je zanimljivo bilo vidjeti 3D verzije izložbi. Uz izložbu fotografija Konrada Lovrenčića “Usput uz put”, koja je prikazala niz usputnih isječaka prostora snimljenih mobitelom, mogla se pogledati i izložba fotografija sjajnog mladog street fotografa Kristijana Smoka “Wandering Into The Unknown” koji je bilježio živote sugrađana. Programu se priključila i ekipa Graffiti na Gradele i graffiti akcija u NYC Subwayu, a umjetnici Chez, Sarme, Royal, Rakun i Casino napravili su grafite koji su postavljeni u 3D model podzemne u New Yorku kao posvetu grafitima koju su tamo i nastali. Budući da je festival bio organiziran kao live glazbeni događaj, smjenu bendova je pratio nastup DJ Babilonske, kao i virtualni merch štand PDV-a, jedne od najaktivnijih nezavisnih diskografskih kuća, koji su ujedno i promicatelji kulture vinila.

More in pop!mix/news

To Top