Connect with us

POP!MIX

Porto Morto objavili dugoočekivano izdanje, udobno se smjestite – stigao je “PORTOPOP”!

pop!mix/news

Porto Morto objavili dugoočekivano izdanje, udobno se smjestite – stigao je “PORTOPOP”!

Foto: PR

Porto Morto objavili dugoočekivano izdanje, udobno se smjestite – stigao je “PORTOPOP”!

Bend Porto Morto službeno je objavio svoj dugoočekivani studijski album “PORTOPOP” koji je dostupan na svim streaming servisima.

“PORTOPOP” je treći autorski LP album grupe Porto Morto, izdan i sniman u vlastitoj indiependent produkciji jeboTon, u studiju Šećer. Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić su glazbeni producenti, bend broji istih sedam članova (Matija Brajković/gitara, Matej Perić/bubnjevi, Marijan Uroić/udaraljke, Antun Aleksa/saksofon, Marin Živković/saksofon), kao i na prethodnom “Portofonu”. Mikseve pjesama radili su uz pomoć Iso Mikija (KUKUS) i Hrvoja Nikšića (ex Šumovi protiv valova, Kramasonik), a u masteringu im se pridružuju Višeslav Laboš i Dominik Kisić (Lobotomija).

PORTOPOP je naša vizija nešto modernijeg ili možda malo progresivnijeg popa te jedan naš predložak za to kako bi se u 2021. godini moglo pristupiti zvuku današnjeg benda. Zanimljivo nam je kako se desio, čini nam se, fini balans između zvuka tradicionalnog rokenrol benda i elektroničkog estetskog vokabulara moderne pop muzike, koja zapravo nije uobičajena za jedan višečlani bend, koliko prvenstveno namijenjena za solo izvođače“, ističu iz benda.

Porto Morto – FATAMORGANA
“PORTOPOP” broji 9 pjesama i 5 skitova, a sniman je karantenskom razdoblju 2020. i 2021. godine. PORTOPOP – liječi vaše uši i revitalizira vaš duh! Uklanja sve znakove dosade te pospješuje gibanje. Probaj PORTOPOP i odčepi se!

Porto Morto jedno je od najvećih iznenađenja u posljednje vrijeme što se domaće glazbene scene tiče. Fantastično prihvaćen album “Portofon” (2019.), s kojeg na prvu osvaja suradnja s Darkom Rundekom na singlu „Hodaj”, priskrbio im je tri nominacije za Porin. Prepoznatljivost grade i po naglašenom vizualnom izrazu koji je u detalje razrađen u videospotovima i na pozornici. Novim albumom najavljuju novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere. “Čekam ih”, “Vrijeme za čilanje” i “Fatamorgana” singlovi su kojima je najavljen novi album ovog hvaljenog benda.

“PORTOPOP” poslušajte OVDJE.

More in pop!mix/news

To Top