Connect with us

POP!MIX

Plattenbau uz A Place To Bury Strangers u Zagrebu

pop!mix/news

Plattenbau uz A Place To Bury Strangers u Zagrebu

Foto: PR

Plattenbau uz A Place To Bury Strangers u Zagrebu

Berlinski bend Plattenbau nastupit će kao predgrupa za američki noise rock trio A Place To Bury Strangers u klubu Močvara u četvrtak 24. ožujka 2022.

 

Plattenbau svoje stvaranje opisuje kao post ideološki nadrealizam, a od samih početaka 2011. u istočnom Berlinu otisnuli su se na turneje po Europi, Americi, svirali na festivalima poput SXSW, te dijelili pozornice s bendovima poput Idles, Preoccupations, La Luz ili Naomi Punk. Uz post-punk do tvrdih syntheva ili mehaničkih, repetitivnih i hipnotičkih ritmova, stihovi prate doživljaje brutalnosti našeg svijeta, izgubljenu mladost, a žanr u kojem se kreću graniči između noisea i popa. Nadolazeći album “Shape / Shifting” bit će objavljen za Dedstrange Records Olivera Ackermanna iz APTBS. Sami kažu da na nekim novim pjesmama zvuče kao Joy Division na VHS soundtracku, te kombiniraju hladne synhteve, mehaničke perkusije s brutalnim post-punkom.

 

Često nazivan najglasnijim bendom New Yorka, APTBS je poznat po svojim nastupima uživo, a svoju glazbu stvara na tromeđi shoegazea, spacea i psihodeličnog rocka. Trojac pod vodstvom Olivera Ackermanna u Zagreb se vraća u novom sastavu kojeg čine basist John Fedowitz i bubnjarka Sandra Fedowitz, inače članovima Ceremony East Coasta. Oliver i John su također prijatelji iz djetinjstva, a zajedno su svirali u legendarnom underground shoegaze bendu Skyware. Sve to pokazuje da gledamo najbolju verziju benda A Place To Bury Strangers do sada, a zajedno označavaju novu fazu i povratak najsirovijim idejama, te kaotičnoj i apokaliptičnoj inkarnaciji.

 

Novu postavu prati EP “Hologram” koji napisan i snimljen u izolaciji, a sam Ackermann ga je ujedno i producirao. Materijal je objavljen za njegovu novu etiketu Dedstrange, a riječ je o povratku benda na sirovi, nepredvidljivi i intimni zvuk.

 

APTBS su crpili utjecaj od bendova poput Jesus And Mary Chain i gradili ime s moćnim, razarajućim wall of sound zvukom, te fantastičnom svirkom zbog čega su dijelili pozornicu s imenima poput Nine Inch Nails i MGMT. Od samog početka, kada im je debi album na Pitchforku svrstan u kategoriju najbolje nove glazbe, grupa se uspjela nametnuti kao jedan od najuzbudljivijih novih sastava zadnjih desetak godina.

 

APTBS se vraća u Zagreb, a u klub Močvara na Trnjanskom nasipu stižu u novom poglavlju rada i s novim albumom na set listi. Velika europska turneja kroz ožujak i travanj vodi ih u Njemačku, Poljsku, Češku, Slovačku, Makedoniju, Srbiju, Belgiju, Nizozemsku, Švedsku i Dansku, dok na jedini nastup u Hrvatskoj staju 24. ožujka.

 

Ulaznice su po cijeni od 90 kn u pretprodaji, a na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 110 kn. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Entria i online na www.entrio.hr.

 

 

More in pop!mix/news

To Top