Connect with us

POP!MIX

Orguljaška senzacija Cameron Carpenter dolazi 13. studenoga

pop!mix/news

Orguljaška senzacija Cameron Carpenter dolazi 13. studenoga

Foto: Dovile Sermokas

Orguljaška senzacija Cameron Carpenter dolazi 13. studenoga

Na nedavno obnovljenima orguljama od posljedica potresa, Cameron Carpenter će u ciklusu „Lisinski subotom“ izvesti Bachove Goldberg varijacije u vlastitoj obradi te improvizacije.

Nekad čudo od djeteta, Cameron Carpenter svojim posebnim pristupom orguljama razbija sve poznate stereotipe karakteristične za orgulje i orguljaše. Njegova individualna interpretacija podjednako fascinira i šokira slušatelje diljem svijeta koji s pomalo uzburkanim strastima doživljavaju svaku njegovu buduću izvedbu i viziju djela glazbene literature koja nisu nužno zamišljena za orgulje, ali na njima svakako vrlo uvjerljivo zvuče.

Pod Carpenterovim prstima i nogama mnoge orgulje doživljavaju svojevrsnu transformaciju, koja je prema njegovim riječima nužna kako bi se on kao umjetnik mogao izraziti i na najbolji mogući način ostvariti komunikaciju s publikom.

Njegov sveobuhvatan i među orguljašima vjerojatno najraznovrsniji repertoar kreće se od sabranih djela Johanna Sebastiana Bacha i Césara Francka, preko filmske glazbe i suradnji s umjetnicima jazza i popa, do vlastitih originalnih skladbi, kao i stotina transkripcija i obrada.

Pripremite se na to da će vas ovaj kontroverzni virtuoz oduševiti, šokirati i oduzeti vam dah!

Ulaznice za koncert, po cijenama od 130, 170 i 210 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online www.lisinski.hr

More in pop!mix/news

To Top