Connect with us

POP!MIX

Novi ciklus besplatnih radionica za mlade: “Izrada skulpture u digitalnom mediju”

pop!mix/news

Novi ciklus besplatnih radionica za mlade: “Izrada skulpture u digitalnom mediju”

Novi ciklus besplatnih radionica za mlade: “Izrada skulpture u digitalnom mediju”

U sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom u kolovozu organizira drugi ciklus online radionica za mlade DIGI dan na temu skulptura u digitalnom mediju. Radionice će voditi Milivoj Popović, akademski kipar i autor najprodavanijeg ZBrush Udemy tečaja – Sculpting in ZBrush, koji broji preko 10 tisuća studenata. Milivoj je i  vanjski suradnik na kiparskom odsjeku Umjetničke Akademije u Splitu, a svoje radove izlagao je u brojnim galerijama i dobio priznanja od priznatih online portala za digitalnu umjetnost kao što je 3DTotal Gallery Award, Artstation Pick, CGSociety CGTalk Award, Rebus Farm Artist of The Month Award.

Drugi ciklus DIGI radionica fokusira se na izradu skulpture u digitalnom mediju korištenjem računalnog programa ZBrush, a kroz cijeli proces sudionike će voditi mentor, Milivoj Popović. Tijekom 4 dana predavanja osmislit će i izraditi svoje digitalne skulpture, a kako se radi o kratkom vremenu za savladavanje zadataka preporučuje se sudjelovanje na svim terminima jer je tematika usko povezana. Nakon odslušanog ciklusa radionica svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju koja im može koristiti za daljnji profesionalni razvoj u području računalne animacije. Prva radionica skulpture u digitalnom mediju u kolovozu starta 17.08., a datumi ostalih radionica su: 20.08, 24.08 i 27.08. Sve radionice održat će se u terminu od 10 do 13 sati. Prijave na drugi ciklus radionica zaprimaju se putem online obrasca do popunjenja slobodnih mjesta.

Program drugog ciklusa DIGI dan radionica:

  1. 8. – prva radionica – 10 do 13 sati

Uvod u digitalno modeliranje, način primjene i mogućnosti te upoznavanje s vodećim programom za izradu 3D modela – ZBrush.

  1. 8. – druga radionica – 10 do 13 sati

Izrada vlastitog 3D modela u ZBrushu i upoznavanje s procesima i alatima za izradu digitalnih modela.

  1. 8. – treća radionica – 10 do 13 sati

Upoznavanje s naprednijim alatima i metodama izrade 3D modela unutar Zbrusha. Izrada druge digitalne skulpture.

  1. 8. – četvrta radionica – 10 do 13 sati

Nastavak upoznavanja s naprednijim alatima i metodama izrade 3D modela unutar ZBrush programa te izrada treće digitalne skulpture.

Izrada digitalne skulpture nastavlja se na program prvog ciklusa provedenog tijekom srpnja koji se bavio temom karakter dizajna animiranog lika. Kroz 5 povezanih predavanja u srpnju sudionici su uz pomoć mentora, Veljka Popovića, osmislili vlastiti hibridni animirani lik iz mašte. Veljko je sudionike potaknuo na promišljanje navodeći kako je u procesu smišljanja izgleda animiranog lika vrlo važno voditi računa ne samo o karakteru, nego i o socijalnom okuženju u kojem animirani lik djeluje i vrsti animacije za koju se lik priprema (računalna igra ili animirani film). Sudionici su na radionicama kreirali svoje mape koje su im bile inspiracija za nastanak hibridnih animiranih likova. U biologiji hibrid je životinja ili biljka dobivena križanjem jedinki koje pripadaju različitim vrstama. Upravo je to bila misao vodilja sudionicima u kreiranju njihovih hibrida. Tako su na online radionicama nastali ovca-vuk, ljudi-vanzemaljci, žena-vespa, žirafa-palma, ptica-radio, čovjek u odijelu s glavom biljke mesožderke.

Do kraja godine u sklopu DIGI dan programa provest će se još 2 ciklusa online radionica koje će voditi braća Popović, osnivači studija za 2D i 3D grafiku, te uspješni kreatori svjetski nagrađivanih animiranih filmova. U sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online, mladi do 25 godina imaju jedinstvenu priliku besplatno učiti od braće Popović o animaciji, skulpturi u digitalnom mediju, upoznati se s 3D printanjem i naučiti kako koristiti tehnologiju proširene stvarnosti za izradu društvene igre.

Projekt Dan po dan – mladi u kulturi online sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

 

 

More in pop!mix/news

To Top