Connect with us

POP!MIX

Nina Kraljić najavljuje koncert na Međunarodnoj smotri folklora

pop!mix/news

Nina Kraljić najavljuje koncert na Međunarodnoj smotri folklora

Nina Kraljić najavljuje koncert na Međunarodnoj smotri folklora

U sklopu Međunarodne smotre folklora, Nina Kraljić Trio nastupit će u srijedu, 14.07.2021., u 21h, u atriju Galerije Klovićevi dvori u Zagrebu. 

Nina se ovim koncertom vraća korijenima i stoga je koncert nazvala “Back to the roots”. Nakon duljeg perioda ponovo nastupiti uživo pred publikom i predstaviti svoje novo umjetničko rađanje zbog kojeg je odabrala i novo ime – Alkonost of Balkan, iznimno je važno za ovu mladu glazbenicu. Nina je pripremila i presjek etno i filmske glazbe, žanrova koji su joj oduvijek bili najdraži, a posebno mjesto u programu zauzet će pjesma “Rijeka” koja označava novi početak njenog stvaranja i usmjerenje prema etno i ambijentalnoj glazbi pod umjetničkim nazivom Alkonost of Balkan. Nina objašnjava da je Alkonost mitološka žena ptica slavenskih korijena (originalno porijeklom iz Rusije) koja svojim glasom utječe na ljude (uspavljuje ih ili hipnotizira). Ptica je česti  arhetip velikih pjevača i zaštitnica drevnih pjesama i nota, prenositelj zvuka i starog korijena glazbe i plemena; onog zaboravljenog, korijen koji je dio svake glazbe. Naš početak, ono na čemu stojimo danas i ono što trebamo njegovati u svrhu očuvanja baštine naroda, u ovom slučaju Slavena i cijelog područja Balkana i naravno, ljepote Hrvatske. Glazbenica ističe da su joj glazba i priroda vječna inspiracija te nastoji to prikazati i u svojim pjesmama. “Alkonost of Balkan” projekt je koji će se bazirati na etno glazbi cijelog Balkana s obradama napravljenim na potpuno nov način. Nina Kraljić jedna je od rijetkih umjetnika mlađe generacije koja nastoji oživjeti i popularizirati te vratiti sjaj našoj kulturnoj baštini te je približiti široj publici. Riječ je o projektu njegovanja slavenskih korijena koji je inspiriran etničkim zvukovima, legendama, filmskim zapisima, o čemu govori i prva pjesma tog projekta, pjesma „Rijeka”.

Facebook event – https://www.facebook.com/events/358298765681568?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top