Connect with us

POP!MIX

Neno Belan pjesmom ‘Zvijezde’ na pozornici Splitskog festivala osvojio nagradu stručnog žirija!

pop!mix/news

Neno Belan pjesmom ‘Zvijezde’ na pozornici Splitskog festivala osvojio nagradu stručnog žirija!

Ivo Čagalj

Neno Belan pjesmom ‘Zvijezde’ na pozornici Splitskog festivala osvojio nagradu stručnog žirija!

Nakon što je prošle godine osvojio prvu nagradu publike pjesmom ‘Čarobna stvar’Neno Belan je i ove godine na osvojio nagradu na Splitskom festivalu s pjesmom ‘Zvijezde’, ali ovaj put dobivši prvu nagradu za najbolju pjesmu od strane ocjenjivačkog žirija.

“Velika je čast biti čak dvije godine za redom biti na tronu legendarnog Splitskog festivala, prošle godine po glasovima publike, a ove po ocjeni stručnog suda. Posebnu draž svemu daje i činjenica da je Split moj rodni grad, i svakako je veoma specifičan i poseban osjećaj popeti se na pozornicu upravo u tom gradu. Pjesmu ‘Zvijezde’ napravio sam u kolaboraciji sa svojim prijateljem i kolegom, Bračaninom Josipom Radićem, i to je 4 i pol minute čistih snažnih emocija koje na jedan topli način pričaju o rastanku ljubavnog para i donose snažan osjećaj sjete i nostalgije za nekim lijepim i veličanstvenim glazbenim vremenima.” – kaže Neno.

‘Zvijezde’ su druga suradnja glazbenih kolega Josipa Radića i Nene Belana koju je Belan izveo na splitskim Prokurativama proteklog vikenda i osvojio prvu nagradu stručnog žirija. Nova pjesma naći će se i na novom Belanovom albumu “Balade 2 – Lito umire”, nastavku legendarnog kompilacijskog albuma Đavola iz 1989. godine – “Balade – Kad se nađem u predjelu noći”.

Na spotu je radila provjerena ekipa suradnika; Ana Tonković Dolenčić potpisuje scenarij, režiju, montažu i snimanje Igor Ivanović, a glavne uloge ovaj put su pripale Iskri Jirsak i Adamu Skendžiću

Ljeto 2021. Belan i Fiumensi planiraju provesti radno, svirajući od Umaga sve do Dubrovnika, a datume i najave pratite na Belanovim društvenim mrežama.

More in pop!mix/news

To Top