Connect with us

POP!MIX

‘Maka, maka’ i Klapa Rišpet uzeli titulu Zabavnog hita godine

pop!mix/news

‘Maka, maka’ i Klapa Rišpet uzeli titulu Zabavnog hita godine

Foto: Andrej Smolić / Live Studio

‘Maka, maka’ i Klapa Rišpet uzeli titulu Zabavnog hita godine

U sklopu 13. CMC Festivala u Vodicama održana je dodjela nagrada za Zabavni hit godine. Zabavni hit titula je koju Hrvatska diskografska udruga dodjeljuje u suradnji s DMC televizijom, a pripada najemitiranijim pjesmama zabavnog žanra. U 2020. godini koja je bila najizazovnija za glazbenu industriju, u kategoriji zabavnih, istaknule su se tri pjesme.

Prvo mjesto Zabavnog hita godine pripalo je Klapi Rišpet i pjesmi ‘Maka, maka‘. Pjesmu je nastala u suradnji Hit Recordsa i osnivača klape Pere Kozomara. Stihove je napisala Lući Tukić, dok je za aranžman zaslužan Leo Škaro.

Rišpetovci su komentirali: „Hvala vam od srca na još jednoj nagradi koju je dobila Klapa Rišpet. Ovaj put je to nagrada za našu pismu ‘Maka, maka’ koju smo izveli lani na Splitskom festivalu. Ovaj put nagradu smo dobili od Hrvatske diskografske udruge i DMC Televizije i hvala im od srca na tome.“.

Drugo mjesto Zabavnog hita godine osvojili su Antonija Šola & Mario Roth s pjesmom ‘Cijena prave ljubavi‘. Pjesmu je objavila diskografska kuća Croatia Records, koju je publika dočekala otvorenih ruku jer iza teksta i glazbe stoji sama kantautorica Antonija Šola. Otkrila nam je da je ‘Cijena prave ljubavi‘ ljubavna priča koju je ona proživjela i koja joj je neprocjenjivo iskustvo jer, objašnjava, i kad donese bol ona vrijedi jer izađeš jači. To je pjesma o ljubavi koja se ne gasi, nikada ne nestaje nego samo promijeni oblik.

Antonija je povodom osvojene nagrade komentirala: „Zahvaljujem HDU i DMC Tv na ovako lijepom priznanju, što mi je veliki poticaj za daljnje stvaranje i za pisanje novih pjesmama. Presretna sam što je i publika i struka prepoznala moj rad kao i ovu predivnu pjevačku suradnju mene i Maria Rotha. Mi smo svojom zajedničkom energijom pjesmi udahnuli život i najveća mi je nagrada da pjesma i dalje živi i da se sluša svakog dana i da se publika prepoznaje u njoj. Veselim se posebno i tome što počinju koncerti i sve se polako vraća u normalu pa ćemo je konačno moći pjevati sa našom publikom!“.

Usto, Mario Roth je s oduševljenjem nadodao: „Iznimno mi je drago i jako sam sretan na ovoj nagradi jer je to još jedan dokaz kako hrvatska zabavna glazba ne umire i da je još uvijek najzastupljenija i najslušanija među hrvatskim slušateljima. Naravno, prije svega, želim se zahvaliti Antoniji Šoli što je prepoznala moj senzibilitet i što me pozvala da s njom otpjevam baš ovu pjesmu.

Treće je mjesto Zabavnog hita godine pripalo Domenici i pjesmi ‘Zovi‘. Talentirana korčulanska pjevačica i dalje oduševaljava radio postaje sa svojim ljetnim hitom. Tekst za pjesmu napisala je Vjekoslava Huljić, dok je za glazbu zaslužan skladatelj Tonči Huljić. Aranžman je napravio Leo Škaro, a pjesmu je izdala Tonika.

Domenica je s veseljem komentirala: „U godini kada je doslovno sve stalo, bilo je najizazovnije izdati pjesmu, baš iz tog razloga sam posebno zahvalna da je godinu poslije pjesma ‘Zovi’ nagrađena od strane radijskih urednika. Naravno, ovim putem bi se zahvalila svima koji su je slušali, posebno radio postajama i mojoj publici. “

Svakog mjeseca Hrvatska diskografska udruga objavljuje Zabavni hit mjeseca, singl koji je ponajviše emitiran u prethodnom mjesecu te pritom najbolje kotira među ostalim pjesmama zabavnog žanra. U suradnji s DMC televizijom, zabavni hit mjeseca predstavlja se svakog prvog četvrtka u emisiji Ritam zabavne glazbe koja svaki donosi listu top 10 hitova zabavnog žanra, a u kojoj gostuju izvođači s liste aktualnih zabavnih hitova.

HDU je udruga koja se bavi zastupanjem i promicanjem interesa diskografa – proizvođača fonograma, odnosno interesa glazbene industrije Republike Hrvatske. Također, u cilju su unaprjeđivanje i promicanje zakonodavne djelatnosti na području autorskih i srodnih prava, kao i na drugim pravnim područjima koja izravno ili neizravno utječu na djelatnost diskografa ili njihovu djelatnost reguliraju te postizanje efikasne i potpune zaštite prava diskografa te potpunog suzbijanja svih oblika nelegalnog umnožavanja fonograma.

More in pop!mix/news

To Top