Connect with us

POP!MIX

Koncertna promocija kompilacija “Riječki novi val – antologija” i Grad “best of & band on”

pop!mix/news

Koncertna promocija kompilacija “Riječki novi val – antologija” i Grad “best of & band on”

Koncertna promocija kompilacija “Riječki novi val – antologija” i Grad “best of & band on”

U četvrtak 11.11., u zagrebački Vintage Industrial Bar po prvi puta stižu prvaci RI punka i rocka – legendarni bendovi PARAF i GRAD.

Ovaj koncert ujedno je i početak zajedničke turneje koja će obuhvatiti i Rijeku, Ljubljanu, Beograd, te još neke gradove, a datumi tih koncerata biti će uskoro objavljen.

Zagrebački koncert ujedno je i promocija proširenog izdanja ‘Riječki novi val – antologija’, koji na 3 CD-a donosi 70 snimaka 35 najistaknutijih izvođača ondašnje scene, zabilježenih u periodu od 1977. do 1989., među kojima su naravno i Paraf Grad, ali i drugi kultni RI bendovi od Termita, Ogledala, Denis & Denis, Xenie, Cacadou Look i mnogi drugi.

Također, koncert u Vintageu biti će promocija dvostrukog CD izdanja grupe Grad ‘Best of & Band on’, bogate kompilacije koja sadrži 37 pjesama iz dosadašnje karijere benda, uključujući i neke neobjavljene, kao i potpuno novi singl ‘Deset’, a prati razvoj benda od najranije, demo faze pa sve do danas.

Oba izdanja predstavljaju ključan dokument koji pokazuje značaj i utjecaj RI rock scene na domaću i regionalnu glazbenu scenu koji traje i danas.

Veliki interes za reizdanja kultnih albuma Parafa  ‘A dan je tako lijepo počeo’ i ‘Zastave’ na vinilma, čije su naklade rasprodane u rekordnom roku, pokazuju da i 40 godina od izlaska njihovog debi albuma, koji je također jedan od povoda ove turneje, rodonačelnici punka na ovim prostorima imaju i dalje puno poklonika koji, vjerujemo, neće propustiti priliku da ponovo uživo vide bend.

Osim toga, nedavno objavljeni novi singl grupe Paraf ‘Novi Berlin’, kao i aktualni singlovi Grada ‘Sjever’ ‘Deset’, pokazuju da su oba benda i dalje i te kako živa i u odličnoj formi, te da nas u VintagIndustrialu, u četvrtak 11.11. očekuje moćna, žestoka svirka i ekskluzivna prilika da vidimo dva kultna riječka benda na jednom mjestu.

Paraf u Vintage stiže u sastavu: Pavica Čabrijan aka Vim Cola (vokal), Iva Močibob (vokal), Valter Kocijančić (gitara, vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raul Varljen (klavijature), Vlado Simcich Vava (gitara), Deni Šesnić (gitara) i Alen Tibljaš (bubanj).

Foto | Petar Kürchner

Grad dolazi i dalje predvođen snažnim vokalom Deana Škaljca, moćnim gitarama Orijena Modrušana i Igora Stevanovića Stiva, te obogaćen uigranom podrškom nove ritam sekcije u sastavu Sergej Hofman – bas (Turisti) i Branko Kovačić – bubnjevi (Jonathan).

More in pop!mix/news

To Top