Connect with us

POP!MIX

‘Jubav dovika’ ime je dugoočekivanog albuma prvijenca Duje Stanišića

pop!mix/news

‘Jubav dovika’ ime je dugoočekivanog albuma prvijenca Duje Stanišića

Foto: Promo

‘Jubav dovika’ ime je dugoočekivanog albuma prvijenca Duje Stanišića

‘Jubav dovika’ album je prvijenac zadarskog kantautora Duje Stanišića, na kojem možete poslušati njegove autorske pjesme, ali i pjesme drugih renomiranih tekstopisaca i skladatelja. Album sadrži 12 pjesama koje su bile nagrađivane na mnogobrojnim festivalima kao što je Festival hrvatskog juga u Opuzenu, Festival dalmatinske šansone u Šibeniku i Splitski festival. Među njima su singlovi ‘Riči’‘Dalmacijo tvoja smo dica’‘Nausikaja’ i zadnji objavljen singl ‘Da se jubav moja udaje’ s kojom je Duje na ovogodišnjem Šibenskom festivalu osvojio nagradu za najbolje kantautorsko djelo.

Na Dujino stvaralaštvo utjecao je raznovrsni glazbeni opus. To je od samih glazbenih početaka bilo slušanje rock ‘n’ roll bendova kao Led Zepellin, Guns’n’ Roses, a zatim se odrastanjem krenulo razvijati u klapama Kožino, Niko, Cambi Kaštel Kambelovac, klapa Rišpet Maslina i klapa Niko, čiji je Duje bio aktivni član nastupajući na raznim klapskim festivalima i osvajajući najsjajnija odličja.

Nakon klapskog iskustva, na poziv akademskih profesora klasične glazbe Duje se otisnuo u Beč gdje je studirao solo pjevanje i nastupao diljem svijeta u najpoznatijim numerama opere gdje je zbog svog impresivnog vokala bio prepoznat od strane mnogih glazbenih velikana u grani klasične glazbe.

Razvijajući ljubav prema popularnoj glazbi dalmatinskog melosa, Duje još od svog djetinjstva zapisuje stihove i note te radi na svom kantautorskom repertoaru da bi došao upravo do današnjeg albuma prvijenca ‘Jubav dovika’.

Album se snimao u suradnji s mnogim producentima, glazbenicima, tekstopiscima i pjevačima, a pojedine pjesme su nagrađivane na eminetnim hrvatskim festivalima.

Mastering albuma napravio je Dado Marušić.

More in pop!mix/news

To Top