Connect with us

POP!MIX

Jazzica 2021. – Vrhunski glazbeni program u srcu Bjelovara

pop!mix/news

Jazzica 2021. – Vrhunski glazbeni program u srcu Bjelovara

Foto: PR

Jazzica 2021. – Vrhunski glazbeni program u srcu Bjelovara

Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja festivala zbog pandemije, bjelovarski festival Jazzica ponovo ljubiteljima jazz glazbe, sugrađanima i njihovim gostima, nudi vrhunski glazbeni program na otvorenom.

Nakon godinu dana pauze, Jazzica nam, u sklopu Bjelovarskoga kulturnog ljeta, ponovno kuca na vrata što nas sve jako veseli. Istina je da imamo malo vremena i radi se ubrzano, jer do posljednjega trenutka nismo znali kakva će biti epidemiološka slika u Hrvatskoj pa tako i u Bjelovaru, no mislim da program našeg jazz festivala, koji će okupiti renomirana glazbena imena, dovoljno govori o našoj spremnosti da građanima ponudimo pravu glazbenu poslasticu i da se konačno malo svi opustimo i zaboravimo na ova vremena u kojima živimo posljednjih godinu i pol.

Veselim se da se glazba i glazbenici vraćaju u Bjelovar koji je poznat po dobrim priredbama i manifestacijama i nadam se da će ovogodišnja Jazzica vratiti ljude u središte grada, da će sljedeće godine epidemiološka situacija biti još bolja, pa ćemo festival podignuti na još veću razinu.

Više od godine živjeli smo praktički u nekom balonu, bez puno toga po čemu smo poznati diljem Hrvatske, bili smo odgovorni radi zdravlja nas svih, ali nažalost na uštrb kulture i naše tradicije. Vjerujem i nadam se da je to razdoblje iza nas i da se kulturna događanja polako, ali sigurno vraćaju u naše živote.”  ističe bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Festival koji se na sceni pojavio 2018. godine, već je u drugoj sezoni, 2019. godine, postavio nove standarde za jazz i glazbena događanja.
Grad Bjelovar prepoznao je važnost ovakvog festivala za lokalnu kulturnu scenu, te organizacijom Jazzice i brojnim drugih manifestacija Bjelovarčanima i njihovim gostima nudi pregršt atraktivnih kulturnih priredbi.

O detaljima ovogodišnjeg programa govori nam, u ime organizatora, umjetnički selektor festivala, Tvrtko Hopek:

“N se „mali, opuštenležerannasmijan i romantičan glazbeni festival pod zvijezdama pretvorio u ono što smo željeliu ono čemu glazbeni svijet odavno teži, a to je da priča bude do kraja ispričana sa srcem, u vedrom i dobrom raspoloženju. Podrška publike je očit pokazatelj da smo uspjeli u svojoj nakani. Prepoznati smo kao nezaobilazan festival koji promovira kulturu jazz glazbe i načina življenja.  

Jazzicu” će ove godine 24. lipnja otvoriti Jazz Continuo, u sastavu Mario MavrinPrimož Grašić i Vid Jamnikmatični band našeg svjetski poznatog jazz glazbenika, legendarnog Bjelovarčanina, Boška Petrovića.
U nastavku programa, za vrhunski će se „vibe”  25.lipnja pobrinuti Filip Pavić kvartet26.lipnja  Bruno Mičetić Quintet i 27.lipnja Borna Šercar’s Jazziana Croatica. Svi koncerti počinju u 21 sat.

Više od godine dana prošlo bez koncerata, ali Jazzica je ‘preživjela’ kao festival.  I DA.. Jazzica je još uvijek besplatan glazbeni festival na otvorenom i svi ste dobrodošli.”

Svi glazbeni program Jazzice dešavati u samom centru grada, u BOHO parku.

Program feativala Jazzica besplatan je za sve posjetitelje.

Organizator festivala i provoditelj programa je Grad Bjelovar, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

More in pop!mix/news

To Top