Connect with us

POP!MIX

Ivo Horvat predstavlja novi singl ‘Sami’!

pop!mix/news

Ivo Horvat predstavlja novi singl ‘Sami’!

Foto: Benedetto Lee

Ivo Horvat predstavlja novi singl ‘Sami’!

Privatni glazbeni studio braće Vidović u Velikoj Gorici mjesto je gdje nastaje čarolija. Složna braća su već 15 godina članovi benda Retrodukcija, a ove godine su odlučili osnovati bend Ivo Horvat i svojim sadašnjim i budućim obožavateljima predstaviti autorske pjesme. Bend je osnovan u proljeće kada su se predstavili i prvim singlom snažne rock melodije naziva Novo lice, a ovu jesen će nas zagrijavati singlomSami” uz koji sigurno nećete moći mirno sjediti.

„Pjesma Sami nastala je doma, kod mene u dnevnom boravku, za vrijeme druženja. Prvi obris je dobila u vrlo kratkom vremenu, a nakon toga smo se primili pjesme s bendom i krenuli snimati. Nakon što je pjesma inicijalno snimljena, nastavili smo i dalje raditi na njoj, sve dok nije poprimila ambijent kakav smo i zamislili. Frendovi, producenti, snimatelji su nas upozoravali da previše brijemo po toj pjesmi, a iako smo znali da su u pravu, svejedno smo imali taj neki motiv, inspiraciju raditi na pjesmi i dalje. Sada smo napokon završili i snimili pjesmu i možemo krenuti dalje i raditi na novim materijalima” opisao je nastanak singla Sami jedan od osnivača benda, Ante Vidović.

Bend Ivo Horvat se javnosti predstavio singlom Novo lice, ali prvi singl koji su dečki iz benda napisali bio je upravo singl Sami i to im je bio poticaj da naprave nešto novo, rekao  je Ante: „Sami je prva pjesma koju smo zajednički napisali i uglazbili. Jako nam se svidjela i zapravo je bila vjetar u leđa da odlučimo napraviti korak naprijed s autorskim pjesmama. Nakon toga smo oformili i bend s novim imenom i krenuli na put u nepoznato. Tako da možemo reći da nas je pjesma Sami gurnula u novi pravac za koji uopće u startu nismo ni mislili da će se dogoditi.”

Singl Sami alter pop zvuka „govori o otkrivanju ljepote bez obzira na vanjštinu, koja često zavarava čovjeka. Za takvo upoznavanje i zadiranje ispod površine potrebno je povjerenje i sigurnost obiju strana” otkrio je Ante, autora teksta. Pjesma je snimana u njihovom studiju u Velikoj Gorici koji opisuju kao „prostor gdje je sve podređeno ljudima u studiju sa svom potrebnom logistikom. Često se to pretvori i u neplanirani party, ali to nam pomaže na neki način i u stvaranju glazbe. Svaki odmak od rutine nam ide u korist :).”

Stvaranje glazbe za članove benda Ivo Horvat je vrlo poseban proces koji im pomaže da se opuste i prepuste kreativnom zanosu. Pravi su rokeri i noćne ptice i njihova glazba nastaje u najtišem dijelu dana: „Radimo u pravilu po noći, slušamo glazbu i dosta pozornosti pridajemo ambijentu, a to pokušavamo i ugraditi u naše pjesme. Večer nam počne dosta opušteno, prigušimo malo svjetla, malo zasviramo, pričamo, ja složim neki tekst koji mi se vrti po glavi, a paralelno burazer slaže melodije i tako dobijemo neki obris pjesme. A onda kreće prepirka :)” opisao je Ante kreativni proces nastanka glazbe u bendu.

Produkciju pjesme Sami potpisuje Ivo Horvat, a članovi benda su snimili i spot čiju produkciju potpisuje Gržinčić Creative Visuals.

More in pop!mix/news

To Top