Connect with us

POP!MIX

Grad, ABOP, Svemirko i The Black Room – glazbeno osvježenje u centru grada

pop!mix/news

Grad, ABOP, Svemirko i The Black Room – glazbeno osvježenje u centru grada

Foto: PR

Grad, ABOP, Svemirko i The Black Room – glazbeno osvježenje u centru grada

Cjelovečernji koncert s probranom žanrovskom lepezom glazbenika otvorenih za sve generacije. Četiri sjajna benda za četiri sata zabave u samome centru grada. Subota, 19.6. na trgu Riječke rezolucije glazba je ON!

Koncert otvaraju domaći dečki, The Black Room. Za vrijeme lockdowna inspiracije im nije manjkalo, dapače u pripremi je izlazak novog albuma. Upravo će ovaj nastup biti i test prema publici kako za nove stvari tako i podsjetnik na malo starije.

Svemirko pred svoju vjernu fan bazu priprema svojevrsni best of set sastavljen od uspješnica s albuma “Vanilija” i “Tunguzija”. Ujedno, riječka će publika imati i prva priliku čuti uživo izvođenje stvari s novog, aktualnog albuma “Skalamerija”.

Grupa GRAD osnovana je 1985. godine u Rijeci i spada u onaj uski krug bendova koji su svakim novim albumom držali korak s recentnom svjetskom rock produkcijom. Grad je najveći ”mali” hrvatski rock bend. Nakon preduge pauze u kojoj su članovi benda bili aktivni u drugim projektima, evo ih nazad, s novim materijalom, svježi i nabrijani!

Elektro mašina ABOP na krilima svog zadnjeg hvaljenog albuma vraća se u Rijeku udariti finalni koncertni krešendo. Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan spektakl svjetskog kalibra.

Upravo u ovim nesigurnim vremenima glazba ne smije stati nego naprotiv, ona može biti pokretač dobrog duha, ali i novih ideja. Stoga je i program Music ON! zamišljen kao spoj lepeze u kojoj se izmjenjuju i nadopunåjavaju glazbeni žanrovi na pozornici i sve dobne skupine u publici.

Ulaznice su dostupne u Dallas music shopu Rijeka i preko sustava Entrio po pretprodajnoj cijeni od 65,00 kn, ako ih ostane, na dan koncerta cijena se diže na 90,00 kn.

 

Službeni vizual potpisuje dizajnerski dvojac iz Zagreba, Radnja.

Važno je napomenuti da je program dio akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije “Jer svirati se mora” što znači i provedbu u limitiranom kapacitetu uz poštivanje svih mjera HZJZ. Drugim riječima posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni niti će morati dokazivati da su preboljeli Covid (PCR test ili slične potvrde o cijepljenju), no osobama s povišenom temperaturom i sličnim simptomima ulaz nije dozvoljen.

Financijski potpomogli Grad Rijeka – odjel za kulturu, Ministarstvo kulture i medija te HUZIP.

More in pop!mix/news

To Top