Connect with us

POP!MIX

Filip Pintar ima singl koji lagano nosi – prepustite se novoj pjesmi perspektivnog pjevača

pop!mix/news

Filip Pintar ima singl koji lagano nosi – prepustite se novoj pjesmi perspektivnog pjevača

Foto: Nikolina Hanžek

Filip Pintar ima singl koji lagano nosi – prepustite se novoj pjesmi perspektivnog pjevača

“Odlučujem, usporavam i pauzu na život stavljam, sve dileme ušutkavam” uvodni su stihovi inspirativnog, povratničkog singla Filipa Pintara, koji se nakon dvije godine stanke vraća na svojstven glazbeni put, marljivo ga utabavajući. Ova poticajna pjesma podsjetnik je da ostanemo usmjereni na sitne, ali bitne detalje koji nas okružuju i čine život bogatijim te se sjetimo usporiti kada nas uvuče vrtlog svakodnevice, što ilustriraju potonji stihovi “najednom proviruje stotinu detalja, kojih malo prije tu bilo nije”.

Singl “Lagano me nosi zajedničkim snagama osmislili su i ostvarili Filip Pintar i njegov višegodišnji suradnik, Vjeko Malekin Malek, s kojim je Filip do sada objavio četiri singla.

“Glazbom i aranžmanom htjeli smo dočarati osjećaj opuštenosti, ugode i uživanja u trenutku, o čemu govore stihovi pjesme, a koju je kroz finalni miks i mastering izvrsno zapakirao danski producent Fred Miller.”, komentirao je Filip.

Podsjetimo, Filip Pintar do sada je objavio četiri singla pod svojim imenom i prezimenom, a prethodno još tri pod glazbenim imenom Fitscho (Fićo). Najuspješniji dosadašnji Filipovi singlovi bile su pjesme “Ti si dar s neba” i “Blago svijeta“, za koje je dobio mnoge pohvale glazbenih urednika i publike, što je potkrijepljeno višetjednim boravkom navedenih pjesama na nacionalnoj listi najemitiranijih singlova u Hrvatskoj te emitiranjem na pojedinim radijskim postajama u regiji.

Osim što je koautor kompletne nove pjesme, Filipu se napokon ostvarila želja da napravi i video spot. Kako pjesma prenosi poruku važnosti uživanja u trenutku i uočavanja detalja koji nam često promiču, tako i video spot odiše jednostavnoću i ležernošću, a što je dodatno postignuto snimanje mobitelom.

“Željeli smo prikazati kako je ljepota u načinu na koji gledamo na životne događaje i kako nesavršeni kadrovi mogu izmamiti osmijeh na lice te ispuniti vedrinom srce i dušu.” pojašnjava Filip i dodaje “Htio bih se, u Malekovo i svoje ime, najsrdačnije zahvaliti dragim ljudima, koji su svojim sudjelovanjem pridonijeli nastanku ovog, po našem mišljenju, dopadljivog Lo-Fi video spota, a to su: Maja i njezin psić Mimi, braća Fran i Tomo te jedan zaljubljeni par, koji je želio ostati anoniman. Bit će nam drago ako pjesma lagano zanese sve one koji je poslušaju, kako je nosila i nas koji smo je stvarali.”

Nakon svega, ne preostaje drugo nego stisnuti pauzu na život i prepustiti se čaroliji sadašnjeg trenutka, lagano nošeni na radosnim valovima Filipove pjesme.

More in pop!mix/news

To Top