Connect with us

POP!MIX

Femme nouvelle festival uskoro u Vintage Industrial Baru!

pop!mix/news

Femme nouvelle festival uskoro u Vintage Industrial Baru!

Foto: PR

Femme nouvelle festival uskoro u Vintage Industrial Baru!

Deset izuzetnih glazbenica: Gina Damjanović, Meritas (Meri Jaman, Anita Valo), Rebeka, Nikolina, marisol (Josipa Granić), Mi Vida, Baby Babilon (Klara Fiolić, Mara Marasović) i DvaPut pridružilo se projektu Femme nouvelle vol. 3 koji će koncertno zaživjeti 9. i 12. lipnja u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara.

U najljepšem vrtu u Zagrebu 9. lipnja će nastupiti Meritas, Gina Damjanović i Mi Vida uz DJ set sjajnih Baby Babilon dok će 12. lipnja nastupiti Nikolina kao uvertira u koncertnu promociju albuma “Bye Bye Saturn” alumne Femme nouvelle festivala Maje Posavec.

Glavni zadatak platforme Femme nouvelle je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju, a više o samom projektu ispričala je njegova kreatorica Lana Čulig iz Aquarius Recordsa:

Toliko sam ponosna da projekt Femme nouvelle slavi već treći rođendan i da smo i ove kao i prethodne dvije godine okupile tako divne i talentirane umjetnice. Atmosfera i energija je kao i svake godine odlična i ponovno smo postigle svoj cilj, a to je da se glazbenice iz raznih žanrova s raznim iskustvima druže, surađuju i upoznaju. Sigurna sam da će i iz ovogodišnje kompilacije i festivala proizaći nova prijateljstva i nove suradnje. Hvala svima koji su sudjelovali, što su tako strpljivi i predani – vidimo se u Vintageu!


Mi Vida, Josipa Granić (marisol), Rebeka Ljiljak, Mara Marasović i Klara Fiolić (Baby Babilon), foto by Samir Cerić Kovačević

Tijekom prethodnih izdanja Femme nouvellea između sudionica su nastala divna prijateljstva i suradnje što u samoj srži i je bit ovog projekta, a s obzirom na atmosferu sprvih druženja tako će biti i ove godine.

Femme nouvelle je prvenstveno fantastičan projekt koji pratim od početka, cjelokupna ideja i format su mi bili privlačni. Drago mi je da mogu po prvi puta sudjelovati. Meni osobno Femme nouvelle predstavlja žensku snagu, žensku inspiraciju, žensku ravnopravnost i zajedništvo. Kada je bio prvi Femme nouvelle iz njega sam crpila inspiraciju za sebe, za svoje projekte i drago mi je da mogu biti dio te priče zajedno s ovim divnim ženama.”, ispričala je Gina Damjanović.


Gina Damjanović, foto by Zvonimir Ferina
Oduševljenje projektom nisu krile ni poznate Meritasice:

Drago nam je da smo ove godine dio ovog projekta kojeg pratimo već neko vrijeme. Svakako nam je drago da se na taj način žensko autorstvo i kantautorstvo ističe. Primjetile smo da su se kroz ovaj projekt dogodile i nove suradnje i nova poznanstva i sretne smo što smo dio ove lijepe priče.


Meritas, foto by Samir Cerić Kovačević
Tri dana kasnije na istoj lokaciji koncertnu promociju svojeg hvaljenog albuma “Bye, bye Saturn” održati će sjajna Maja Posavec koja je sudjelovala na prvom izdanju Femme nouvella, a publiku će zagrijati ovogodišnja sudionica Nikolina Kovačević.

More in pop!mix/news

To Top