Connect with us

POP!MIX

ETHNO koncertom završava festival “Ljeto u dvorcu Oršić”

pop!mix/news

ETHNO koncertom završava festival “Ljeto u dvorcu Oršić”

Promo

ETHNO koncertom završava festival “Ljeto u dvorcu Oršić”

Ovogodišnje izdanje glazbeno-scenskog festivala u bajkovitom ambijentu dvorca Oršić pod nazivomLjeto u dvorcu Oršić ugostilo je kazališne predstave, kino-projekcije i glazbene koncerte. Program će zaključiti koncertom “ETHNO CROATIA” koji će se održati u srijedu, 21. srpnja, s početkom u 21h, u dvorcu Oršić. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Ethno Croatia je projekt Hrvatske glazbene mladeži, koja u Grožnjanu okuplja mlade glazbenike cijeloga svijeta koji se druže i jedni od drugih uče o glazbi iz zemalja iz kojih dolaze. Ovaj međunarodni kamp tokom srpnja okuplja mlade glazbenike od Belgije, Danske, Hrvatske, Švedske, Estonije, Zimbabvea, Španjolske, Finske, Jordana, Čilea do Engleske i ostalih zemalja.

Ethno je program JM Internationala za narodnu, svjetsku i tradicionalnu glazbu. Osnovan 1990. godine, namijenjen je mladim glazbenicima s misijom oživljavanja i održavanja globalne kulturne baštine. Danas prisutan u preko 30 zemalja, Ethno angažira mlade kroz niz godišnjih međunarodnih glazbenih kampova, kao i radionica, koncerata i turneja, radeći zajedno sa školama, zimskim vrtovima i drugim skupinama mladih na promicanju mira, tolerancije i razumijevanja. Sviraju različite instrumente, često i arhaične, a ovaj koncert produkt je njihovog boravka i rada u međunarodnom glazbenom kampu u Grožnjanu, gdje jedni druge uče o glazbi zemalja iz kojih dolaze. Nerijetko na pozornici Dvorca Oršić izvedu i neke pjesme iz naših krajeva u svom autentičnom stilu, a i poznate strane hitove, pa tako svojom zajedničkom energiju prenesu na publiku jedinstven dojam suradnje i druženja, jer kao što i sami znamo muzika nema granica. A sudionici ovogodišnjeg izdanja Ethno Croatia svakako će vam to i potvrditi. Stoga na zadnji dan ovih čarobnih zagorskih večeri zakoračite u muzički svijet bez granica i budite dio jedinstvene energije različitih napjeva, zvukova i muzičkih izvedbi koje vas neće ostaviti ravnodušnima.

More in pop!mix/news

To Top