Connect with us

POP!MIX

ERIC je debitantskim albumom osvojio Top listu prodaje

pop!mix/news

ERIC je debitantskim albumom osvojio Top listu prodaje

JanIveta StudioIveta

ERIC je debitantskim albumom osvojio Top listu prodaje

Svestranom ERICU pripalo je veliko priznanje – njegov debitantski album „I Am Eric“ našao se na prvom mjestu liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj! Talentirani 20-godišnji vokalist, kantautor, multi instrumentalist i producent time nastavlja nizati značajna postignuća, koja iznova pokazuju kako je riječ o jednom od najperspektivnijih novih imena na hrvatskoj glazbenoj sceni.

„I Am Eric“  možete poslušati na digitalnim glazbenim servisima: ERICmusic.lnk.to/iameric

Osvajanje Top liste prodaje za mladog je glazbenika iz malog mjesta Rasinje kraj Koprivnice iznimna čast, ali i nagrada za vrijeme uloženo u kreiranje debitantskog izdanja, na kojem je počeo raditi prije nekoliko godina: „Neizmjerno sam sretan što je moj album najprodavaniji ovog tjedna, puno je truda, ljubavi i volje uloženo u njega i nadam se da će se trend nastaviti! Iznimno sam ponosan na ovaj album jer smatram da me odlično predstavlja kao autora, tekstopisca, multi instrumentalista, producenta i na kraju krajeva samog pjevača. Odličan je osjećaj konačno u rukama držati taj CD na kojem je zaokružen sav trud koji sam uložio u zadnjih par godina, a slušatelji na njemu mogu pronaći moj stil i smjer u kojem želim nastaviti i dalje stvarati“.

Na albumu „I Am Eric“ našlo se 11 pjesama, a ERICOV je autorski potpis na svakoj od njih: „Prve četiri pjesme napravio sam sa švedskim producentima Ninosom Hannom i Adamom Kullingom još davne 2017. godine, a ostalih sedam napravio u svom kućnom studiju gotovo potpuno sam, uz pomoć većinom svojih koprivničkih glazbenika i producenata. Za miks je zaslužan Filip Vidović, a mastering je radio Mischa Janish. Nadam se da će se svima svidjeti! Požurite u shopove i kupite jedan primjerak i za sebe.”

Predstavljanje prvijenca, objavljenog 18. lipnja u izdanju diskografske kuće Universal Music Hrvatska,  ERIC je popratio videospotom za aktualni singl „No Good“, pjesmu koju je sam napisao, snimio i producirao: „Ova pjesma je nastala prošle godine u vrijeme karantene, a inspiracija se pojavila tako što sam smislio početnu melodiju na gitari. Nakon toga sam postepeno ubacio druge elemente i svidjelo mi se u kojem se smjeru kreće zvuk. Tekst nije inspiriran nekim konkretnim događajem iz mog života, pokušao sam napisati nešto u čemu bi se drugi mogli prepoznati i mislim da je rezultat jako dobar. Rekao bih da je ovo super pjesma za noćnu vožnju ljeti.”

 

 

Među 11 pjesama s albuma našle su se i zapažene „Not Gonna Let Go“, koja je dospjela na 10. mjesto HR Top 40 ljestvice najemitiranijih pjesama u radijskom eteru, te „Reci mi“, koju je ERIC napisao, snimio i producirao sam, a čije smo taktove imali priliku premijerno poslušati tijekom Dore, izbora hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije.

Objava prvijenca “I Am Eric“, čiji je distributer u Sjedinjenjenim Američkim Državama diskografska kuća Republic Records (Ariana Grande, The Weeknd, Post Malone…), za ERICA  je tek početak njegovog glazbenog puta, koji već sada pokazuje kako je riječ o glazbeniku koji ima puno razloga da samouvjereno nastavi raditi na svojoj karijeri.

More in pop!mix/news

To Top