Connect with us

POP!MIX

Elektro-etno senzacija: Chant Electronique u Močvari

pop!mix/news

Elektro-etno senzacija: Chant Electronique u Močvari

Promo

Elektro-etno senzacija: Chant Electronique u Močvari

Vrelo zvuka predstavlja: Çhâñt Élečtrónïqùe (Hrvatska/Irska/Argentina/Francuska/Portugal). Koncert će biti održan u utorak, 27. 07. 2021., s početkom u 20 sati, u Klubu Močvara. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 50 kn.

Pandemija koronavirusa nam je ‘oduzela’ gostovanja stranih glazbenika, ali Vrelo zvuka i Močvara su odlučili ispraviti tu nepravdu. U sljedećih nekoliko mjeseci organizirat ćemo nekoliko stranih gostovanja, a prvi u nizu je sjajan kolektiv Çhâñt Élečtrónïqùe.

Doduše, Çhâñt Élečtrónïqùe nije u potpunosti ‘strani’ projekt jer su njegovi članovi dobro nam poznati Dunja Bahtijarević i Nenad Kovačić. No, osim njih dvoje, ovaj kolektiv čine glazbenice i glazbenici iz Irske, Argentine, Francuske i Portugala, a sve ih je ujedinila ljubav prema tradicijskoj, ali i modernoj glazbi. Naime, ovih osam glazbenika se upoznalo na raznim radionicama tradicijske glazbe, a nakon što su shvatili da ih sve veže ideja dodavanja nečeg ‘novog’ nečem ‘starome’, odlučili su ideju prenijeti u djelo. Prije dvije godine okupili su se u Portugalu i tamo udarili kamenj temeljac za svoj prvi album nazvan “Çhâñt Élečtrónïqùe vol. 1” kojeg je objavila izdavačka kuća Rika Muzika.

Glazba koju Çhâñt Élečtrónïqùe izvodi povezuje vokalne tradicije Argentine, Portugala, Hrvatske i Bosne i Hercegovine te glazbenu produkciju koju potpisuju francuski, irski i hrvatski producenti. Projekt se može opisati kao kontemplacija starih tradicija polifonije povezana sa modernom elektronskom glazbom u neočekivano iskustvo koje će oduševiti svakog slušatelja. Album je odmah po izlasku zaintrigirao svjetsku world music javnost, pjesme s njega su emitirane na brojnim svjetskim radijskim stanicama uključujući i BBC, gdje ih je ‘vrtio’ i legendarni DJ Gilles Peterson, a recenzije i drugi tekstovi o Çhâñt Élečtrónïqùe objavljeni su, između ostalog, u Songlinesu i Quietusu.

Nakon što je album dobio zasluženu pažnju, kolektiv Çhâñt Élečtrónïqùe odlučio se pokazati i na koncertnim pozornicama. Vrelo zvuka i Močvara imaju čast što će ovu sjajnu grupu glazbenika ugostiti na njihovoj prvoj turneji.

More in pop!mix/news

To Top