Connect with us

POP!MIX

Električni orgazam (40 godina paket aranžmana) uskoro u Tvornici kulture

pop!mix/news

Električni orgazam (40 godina paket aranžmana) uskoro u Tvornici kulture

Foto: PR

Električni orgazam (40 godina paket aranžmana) uskoro u Tvornici kulture

U godini obilježavanja 40. rođendana kultne novovalne kompilacije PAKET ARANŽMAN , u Velikom pogonu Tvornice kulture održat će se slavljenički koncert. 
U subotu, 11. prosinca, Gile i ekipa pred vjernom će publikom rekapitulirati sve godine svoga djelovanja, a za ovu posebnu priliku odsvirati i nekoliko pjesama Idola i Šarla akrobate s kojima su dijelili kompilaciju Paket Aranžmana. Svojim dugogodišnjim iskustvom i kvalitetom, Električni orgazam odavno je zaslužio kultni status u bivšoj Jugoslaviji.
Bend je nastao početkom 1980-ih. Predvođeni 19-godišnjim Srđanom Gojkovićem Giletom, u samo nekoliko mjeseci doživjeli su veliku popularnost. Sljedeće godine s grupama Idoli i Šarlo Akrobata sudjeluju na jednom od najvažnijih albuma u povijesti domaće glazbe pod nazivom Paket aranžman i tako započinju novi glazbeni pravac, tzv. „novi val”. Postigavši uspjeh s tim izdanjem, u sljedeće tri godine izdali su 4. studijska i 1. live album i s njima se visoko pozicionirali na rock sceni tadašnje države.
Mnogi članovi prošli su kroz Električni orgazam u posljednja četiri desetljeća, ali bend je odolijevao svim promjenama, pa i vremenu,te i dalje ostaju posvećeni karakterističnom, tvrdom zvuku. Iza njih su dvoznamenkasta izdanja ploča i brojni bezvremenski hitovi kao što su ‘Zlatni papagaj’, ‘Debela devojka‘, ‘Ja sam težak kao konj’, ‘Kapetan Esid’, ‘Bejbe ti nisi tu’ , ‘Da si tako jaka’ ….
Danas, s titulom najdugovječnije beogradske novovalne grupe, održavaju uspomenu na najbolje razdoblje domaće glazbene scene. Stari zvuk ‘ex-ju’ rocka zasigurno će kod starije publike probuditi nostalgiju i podsjetiti je na neka prošla vremena, dok će mladima približiti duh starog dobrog zvuka.
 
Koncert se održava uz primjenu svih epidemioloških mjera, a svi posjetitelji za ulazak na koncert moraju posjedovati ispravnu covid putovnicu ili negativan test ne stariji od 48h.
 
Cijena ulaznice za rođendanski koncert iznosi 80 kuna u pretprodaji i 100 kn na dan koncerta.
 
Prodajna mjesta ulaznica:
Tvornica kulture i sva prodajna mjesta Entria //

More in pop!mix/news

To Top