Connect with us

POP!MIX

Dom mladih ima odličan program za ispuniti vrijeme između uživanja u moru i suncu

pop!mix/news

Dom mladih ima odličan program za ispuniti vrijeme između uživanja u moru i suncu

Dom mladih ima odličan program za ispuniti vrijeme između uživanja u moru i suncu

Na vrhuncu ljetnih vrućina i godišnjih odmora, Dom mladih donosi program za kolovoz kako biste začinili vrijeme između uživanja u moru i suncu.

Do 08. kolovoza možete se pridružiti plesnom intenzivu u sklopu Male škole suvremenog plesa koji se odvija u Beton Kino Doma mladih. Intensive week donosi tjedan dana radionica suvremenog plesa koje vode plesni umjetnici i pedagozi Marin Lemić, Sunčica Bandić i Iva Burčul. Program se održava u organizaciji plesne udruge „Tiramola“ i u partnerstvu s Multimedijalnim kulturnim centrom Split. Svoje mjesto na radionicama možete rezervirati na plesnaudrugatiramola@gmail.com. Već krajem mjeseca plesače čekaju još dvije zanimljive radionice – radionice suvremenog plesa s Hartmutom Reichelom. Hartmut Reichel je plesač, koreograf, glumac i umjetnički direktor plesne kompanije Compagnie Empreintes koja djeluje u Lilleu u Francuskoj. Hartmut će u Splitu voditi dvije plesne radionice – prva  je „Klasični balet za suvremene plesače“  od 23. do 25.08., a druga je „Suvremena plesna praksa“ od 26. do 28.08. Rezervacije mjesta moguće su na plesnaudrugatiramola@gmail.com.

U isto vrijeme, u tijeku je drugi dio seminara o filmskom stvaralaštvu s temom Oblikovanje ideja filmom koji je namijenjen prvenstveno montažnom postupku, a po završetku seminara, planirana je zaključna projekcija i prezentacija nastalih radova uz prisustvo svih sudionika. Seminar vodi Sunčica Fradelić, vizualna umjetnica i voditeljica brojnih projekata audiovizualnog usmjerenja. Obzirom da je riječ o drugom dijelu seminara u sklopu ljetnog  filmskog programa u organizaciji Kino Kluba Split, polaznici su već poznati. No, u drugoj polovici kolovoza Kino klub Split započinje s radionicom kinematografije i režije: enigmatične slike s Fredom Kelemenom (16.-22.08.) na koju se još stignete prijaviti. Prijaviti se može putem on-line obrasca do 10.08. Radionicu će voditi istaknuti njemački snimatelj i redatelj Fred Kelemen. Nakon uspješnog prošlogodišnjeg online izdanja, radionica će se sada održati u prostorijama Kino kluba. Polaznici radionice učit će kako čak i u skromnim produkcijskim uvjetima mogu kreirati dojmljivu filmsku fotografiju i stvoriti osebujnu atmosferu za različite sinematične situacije. Kroz radionicu je planiran intenzivan praktični rad s rezultatima koji će naknadno biti i javno prezentirani (u dogovoru s mentorom i organizatorom). Broj polaznika je ograničen, a selekciju će vršiti mentor na osnovu prijave i motivacijskog pisma.

Sredinom drugog kolovoškog tjedna (11.-12.08.) u Domu mladih će se održati Konferencija „Split, grad za mlade“. Dvodnevnu konferenciju povodom Međunarodnog dana mladih organizira Grad Split u suradnji s Info zonom, a na sudjelovanje su pozvani mladi, osobe koje rade s mladima te donositelji odluka koje se tiču politika prema mladima. Prijave su obavezne putem prijavnice dostupne na https://forms.gle/Ay5D2V35W6XP4JUr6, a prijaviti se možete do 09.08. Prioritetne teme konferencije su izrada nove gradske strategije za mlade i Savjet mladih, a ovo dvodnevno događanje bit će prilika i za predstavljanje rada udruga, umrežavanje te komunikaciju mladih i donositelja odluka. Konferencija je svojevrsni početak procesa izrade novog Gradskog programa za mlade. Također, predstavit će se novi članovi Savjeta mladih Grada Splita te projekt kojim će se podignuti kvaliteta rada tog savjetodavnog tijela Gradskog vijeća.

Platforma Doma mladih nastavlja s novim ciklusom DIGI dan radionica za mlade do 25 godina. U sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online u kolovozu (17/20/24/27.08 od 10 do 13h) će se održati online radionice izrade skulpture u digitalnom mediju, a provodit će ih akademski kipar i računalni dizajner Milivoj Popović. Broj sudionika na radionicama je ograničen, a prijave se zaprimaju putem online obrasca do popunjenja slobodnih mjesta.

 

Krajem mjeseca, i taman pred početak nove školske godine, djeca će se razveseliti ljetnom ljetnom cirkuskom kampu za djecu. Od 27. do 31.08. Cirkus kolektiv po prvi put pokreće ljetni cirkuski kamp na kojem će se djeca razvijeti vještine na zračnim elementima svila, krug i trapez te se upoznati sa scenskim vježbama. Program će se odvijat na Maloj sceni Doma mladih te na Marjanu. Za sve informacije javite se na cirkuskolektiv@gmail.com.

U sklopu programa IZLOŽBI udruga Queeranarchive će predstaviti Rafaelu Medinu koja dolazi s izložbom Transbrasil. Riječ je o seriji fotografija 5 trans žena iz Brazila, Naomi, Ellie, Catarina, Galba i Williane, nastalih kao rezultat bliskog odnosa fotografa s fotografiranim osobama. Fotografije donose slike sadašnjosti koje se preklapaju s afektivnim sjećanjima. Istovremeno, afirmativne fotografije kontrapunkt su slučajevima cenzure i progona koje trans osobe nerijetko doživljavaju u Brazilu te time osobno postaje i političko. Otvorenje izložbe je 27. kolovoza u 21h, u Galeriji Kluba Kocka, a moći će se pogledati do 03.09. Otvorenje će popratiti i qFEST – ZVJERINJAK od 19-23 h u Dvorištu Kluba Kocka. Na još jednom vrućem ljetnom ZVJERINJAKU uz glazbu i VJ-anje biti će ovo zagrijavanje za bogat program qFEST-a koji slijedi.

 

More in pop!mix/news

To Top