Connect with us

POP!MIX

Darko Jurković Charlie predstavlja novi album „Trio, Duo, Solo“

pop!mix/news

Darko Jurković Charlie predstavlja novi album „Trio, Duo, Solo“

Foto: Press

Darko Jurković Charlie predstavlja novi album „Trio, Duo, Solo“

Četiri godine nakon albuma “Dark Moments”,  jedan od naših najcijenjenijih jazz gitarista Darko Jurković Charlie objavljuje novi album “Trio, Duo, Solo”, a s njim i spot za najavni singl “New Intro” koji pogledajte na sljedećem linku:

Album „Trio, Duo, Solo” se sastoji od osam kompozicija od kojih su tri svirane kao trio, tri kao duo, te dvije skladbe solo na dvije gitare. Trio se sastoji od već provjerene postave; Zvonimir Šestak na kontrabasu i Janko Novoselić na bubnjevima s kojima je Darko 2017. godine snimio i svoj prošli album “Dark Moments”, dok se u duo izvedbama pojavljuje Om Prakash Pandey koji je svira table.

Za tonsko snimanje je bio zadužen Filip Vidović, dok je za mix i mastering odgovoran Silvio Pasarić ujedno i producent albuma.

Glazbu i aranžmane za sve kompozicije potpisuje Darko Jurković.

„Sve kompozicije s ovog albuma (osim “The theme of the Mayor) nastale su nakon prvog ‘lockdowna’ u ožujku 2020. godine, koji je za mene bio vrlo težak. Zbog teške bolesti početkom 2020. godine, bio sam na transplantaciji vlastitih matičnih stanica. Samo nekoliko dana nakon moje uspješne transplantacije počela je covid kriza i prvi ‘lockdown’. Glavni doktor u KBC Dubrava doslovice mi je rekao: ‘Bježi kući i ne izlazi’. Sve što kasnije slijedi je bila neka vrsta preporoda za mene jer sam pobijedio bolest, a glazba je bila i neka vrsta terapije, bijeg od stvarnosti, ali i jedina aktivnost s kojom sam se mogao baviti.

Album su snimili Silvio Pasarić, ujedno i producent albuma u Sipa music studiju i Filip Vidović koji je bio zadužen za snimanje u maloj dvorani Vatroslav Lisinski čijoj bi se direkciji i ekipi ovim putem i zahvalio, kao i Ministarstvu kulture i medija na pomoći oko realizacije ovog albuma. Dvorana je za vrijeme snimanja bila prazna i bez publike što je doprinijelo i specifičnom zvuku velikog prostora. Prazna dvorana usput ima i simbolično značenje obzirom da nastupi pred publikom određeno vrijeme nisi bili dozvoljeni uopće. U istoj dvorani je planirana i promocija albuma, ali pred publikom, i nadam se što brojnijom. Sve smo zabilježili i slikom pa će se naš ugođaj na snimanju moći i pogledati u video spotovima koje radi Matijas Knežević, a koje  planiram objavljivati kroz sljedeću godinu.” – zaključio je Darko Jurković Charlie

 

Charlie je svaku pjesmu koja se nalazi na albumu kratko opisao:

 

  1. New intro – označava jedan novi početak
  2. G waltz – jedna improvizirana stvar, a inspiraciju sam našao u svom uzoru pijanisti Keith Jarrett-u.
  3. Abraza el mondo – moja životna partnerica je postala baka, i to me inspiriralo da napišem pjesmu posvećenu maloj Vlasti,i svim novorođenim djevojčicama. Pjesma ima tekst(na talijanskom i hrvatskom), ali na ovom albumu sam ju odlučio odsvirati instrumentalno.
  4. Ciupi at the hop – kompozicija posvećena mom neprežaljenom mačku Ciupi-ju, koji je umro 2019g.
  5. Under the locked sky – je nastavak kompozicije”Under the open sky”za koju sam snimio i spot 2014., a odnosi se na “lockdown” i covid krizu.
  6. Dexa – je skraćenica od dexametazon, a to je lijek koji je dio moje terapije.
  7. The theme of the Mayor – je tema koja je nastala prije nekoliko godina, i komponirana za kazališnu predstavu “I zvijezde štucaju”.
  8. Cathedrals – jedan dio ove kompozicije me podsjetio na katedrale.

 

Cijeli album slušajte digitalno:

https://www.deezer.com/hr/album/272607752

 

 

More in pop!mix/news

To Top