Connect with us

POP!MIX

Dalmatino svojih 20 godina obilježavaju luksuznim izdanjem

pop!mix/news

Dalmatino svojih 20 godina obilježavaju luksuznim izdanjem

Dalmatino svojih 20 godina obilježavaju luksuznim izdanjem

Omiljeni dalmatinski pop sastav Dalmatino, koji čine Ivo Jagnjić (vokal, gitara) i Zdravko Sunara (bubnjevi), u 2019. obilježava 20 godina djelovanja. Veliku obljetnicu dodatno će začiniti 18. listopada objavljivanjem luksuznog CD izdanja pod nazivom “Dalmatino – 20 godina” koje donosi kolekciju najvećih hitova uz dvije nove pjesme “Ljubim ti ruku” i “Sanjaj”.

U dva desetljeća djelovanja grupa Dalmatino niže samo uspjehe. Od izdavanja debi albuma “Cukar i sol”, oborili su sve rekorde – prodali su ga u više od 20.000 primjeraka, pokrenuli revoluciju u dalmatinskoj pop glazbi te si osigurali status pop zvijezda svojom platinastom tiražom prodaje albuma, uz dodijeljene srebrne, zlatne i platinaste ploče za ostvarene naklade. Dobitnici su diskografske nagrade Porin 2002. godine u kategoriji za ‘Najboljeg novog izvođača’, a bili su nominirani u tri kategorije: ‘Najbolja vokalna suradnja’ (Dalmatino & Oliver), ‘Najbolji novi izvođač’ i ‘Najbolji album zabavne glazbe’.

S preostalim izdanjima samo su nastavili istim koracima. Drugom albumu “Dobro jutro” iz 2003., također su dodijeljene srebrne i zlatne ploče za ostvarenu prodaju, treći album “Lipa rič” iz 2008. sadrži mnoštvo uspješnih singlova od kojih izdvajamo “Dvi sestre blizanke” koji je stigao na vodeće pozicije domaćih top lista. Tu je i album “Moj dom” iz 2014. na kojem se smjestio mega uspješni singl “Croatia”, koji su fanovi čekali dugih šest godina ili pak peti album “Instrumentali – Tribute To Mladen Magud” kao spomen na Mladena Maguda koji je s Dalmatinom svirao od prvih dana.

Hit singlova Dalmatina ima napretek, a samo neki od njih su omiljeni duet s Oliverom Dragojevićem, “Ditelina s čet’ri lista” koji je prvi postao zaštitni znak benda, “Cukar i sol”, “Lozje”, “Cvit od kamena”, “Grdelin”, “Noćas”, “Božić bijeli”, “Dobro jutro”, “Jematva”, “Dođi noćas u moj san”, “Molitva za ribara”, “Dajem ti rič”, “Kiša će”, “Bura Okriće”, “Dvi sestre blizanke”, “Lipa rič”, “Croatia” i mnoge druge koje su se pozicionirale na vrhove top lista i zavladale radijskim eterom te s posebnom lakoćom osvojile brojnu publiku Dalmatina.

Kada je riječ o izvođenju uživo, vrijedi istaknuti kako je Dalmatino jedna od najvećih domaćih grupa koja se može pohvaliti brojnim koncertima diljem Lijepe naše i svijeta, uz brojne humanitarne koncerte. Jedna od prilika za uloviti ih je i u zagrebačkom klubu Roko & Akademija, 25. listopada, kada će i proslaviti 20. rođendan i izlazak nadolazećeg obljetničkog izdanja.

More in pop!mix/news

To Top