Connect with us

POP!MIX

Alejuandro Buendija i Sinovi otvorili ‘Škrinju’ na live promociji u Aquariusu!

pop!mix/news

Alejuandro Buendija i Sinovi otvorili ‘Škrinju’ na live promociji u Aquariusu!

Alejuandro Buendija i Sinovi otvorili ‘Škrinju’ na live promociji u Aquariusu!

Žestoka glazbena eksplozija ritma i rime Buendije i Sinova oduševila zagrebačku publiku

 

Saša Antić ovog je prošlog četvrtka (08. 07.) u ulozi Alejuandra Buendijepojačan Sinovima i posebnim gostima, terasu zagrebačkog kluba Aquarius pretvorio u mjesto fenomenalnog groovea, vrućih ritmova, majstorskih rima i pozitive.

Iščekivana koncertna promocija nagrađivanog albuma “Škrinja” započela je, sasvim prikladno, u sami suton, dok je sunce polako umiralo na obzoru Jarunskog jezera, aktualnim singlom ‘Dešperado’. Ova alt rock country-hip hop pjesma, svojevrsni ‘Dišperandun’ za 21. stoljeće, sjajni Oliverov/Runjićev vintage pop biser koji je i poslužio kao inspiracija za njezin nastanak, u punkorvnoj live verziji potvrdio nam  je da se radi o jednoj od središnjih pjesama ne samo ‘Škrinje’ već i dosadašnjeg Antićevog pozamašnog autorskog opusa.

Uslijedile su ‘Amerika’, ‘Dijagnoza’, koje su odmah digle publiku na noge i, kao da je taj dan kada je živa na termometru otišla do ovogodišnjeg maksimuma to uopće bilo potrebno, dodatno užarile atmosferu u Aquariusu. Mistično trip-hoperska izvedba ‘Crkve’ sve nas je omađijala, a ‘Gang Bang’ još jedan od dragulj iz ‘Škrinje’ i sigurnih koncertnih favorita Buendije i sinova, pozvao na grupno pjevanje zaraznog refrena ‘Ajmo na 1,2,3…’ (dalje se fućka ;O).

Moćne  izvedbe Buendije i Sinova koje čine Boris Kontak Konta na gitari, basist Frane Delić CipaDragan Đokić Đole na bubnjevima i Marko First na violini, uz gitarsko pojačanje Hrvoja Prskala pokazale su da je ova skupina glazbenika itekako spremna za pozornice iako im je ovo bio prvi cjelovečernji debi, i da su, ako se smiluje i dozvoli svevišnji Stožer, idealan bend za sve ljetne festivale koji imalo drže do sebe…

Rasplesani ‘Problem’ i ‘Kornjača’, kao, za sada, najveći hit sa ‘Škrinje’ označili su novi vrhunac koncerta, koji je nadmašen već u slijedećoj pjesmi kada se Buendiji na sceni pridružio Kandžija u ‘Siempre Antigo’, da bi klub eksplodirao u pravi old school hip hop party u izvedbi Kandžijinog klasika ‘4’ u kojem je razvalio i fantastični beatboxer Lil Bear. Foto | Goran Telak

Uz Kandžiju u goste Buendiji i Sinovima došli su stari suborci Magellano koji je kao i na albumu, izveo ‘Blago’, te Yuri (St!llness) u ‘Ludi Split’Yall’ jednoj od pjesama s prvog albuma ‘Pepermint’, a snage su udružili u ‘Ziđan’ klasiku iz pjesmarice hip-hop skupine Sinestet. I na samom kraju, uz pozive oduševljene publike na bis, uslijedila je ‘Evo me doma’, Buendijina suradnja s debi albuma Leut Magneticai sve nas sretne, još uvijek rasplesane i opijene dobrom voljom ispratila u (pre)toplu zagrebačku ljetnu noć, dok smo sebi u bradu poput mantre još ponavljali stih ‘ma ko ovo more platit’. Ma nema tih para…

Poput neke vremenske kapsule svirka Buendije i Sinova vratila nas je u dane kada je 22 bio središnje mjesto klupskog života u Zagrebu i šire. Buendija i Sinovi izveli su vrhunski kontroliranu žestoku glazbenu eksploziju ritma i rime, briljantno balansirajući i prelazeći iz žanra u žanr, pokazujući zrelost muziciranja, uz dobro odmjerenu dozu improvizacije, kakva krasi samo najveće na sceni.

Bio je ovo jedan od onih koncerata o kojem će se dugo pričati i za koji će možda, kada se pročuje kako nam je bilo, netko i lagati da je bio, a nije… Pa ako i bude tako, ma nitko mu neće zamjeriti.. Bilo je toliko dobro da se nadamo da na skori novi susret s ovom majstorskom ekipom nećemo dugo čekati.

‘Škrinja’ je sada uspješno otvorena i pred publikom i sva njezina blaga su tu, na volju svima…

More in pop!mix/news

To Top