Connect with us

POP!MIX

8. Zagorje Blues Etno Festival 4 dana dobre glazbe u Zagorju

pop!mix/news

8. Zagorje Blues Etno Festival 4 dana dobre glazbe u Zagorju

8. Zagorje Blues Etno Festival 4 dana dobre glazbe u Zagorju

Ovogodišnji 8. Zagorje Blues Etno Festival održat će se od 21. do 24. kolovoza. Programi će se realizirati na otvorenom u Zaboku, Klanjcu i Svetom Križu Začretju. Uz domaće izvođače, Gordanu KovačićZacka DustaMiru DimićaBok Blues, projekt GIIPUJA i Tomislava Golubana, na festivalu će zasvirati i inozemni izvođači, talijanski Mike Sponza Band i kalifornijski duet Kelly’s Lot koji u Lijepu našu dolaze po prvi put. Kao i proteklih godina, osim koncerata, organizator nudi i razne edukativne programe.

Ulaz je na sva događanja besplatan, a broj posjetitelja ograničen!

Rezervacije:
Zabok: 049/223540
Klanjec: 049/551002
Sv. Križ Začretje: 049/228389
www.zagorjeblues.com
Kontakt za medije: 0981602653
golubantomislav@gmail.com

Program:
Subota 21.08. (19:00)
Ovogodišnje otvorenje festivala bit će u Klanjcu u parku Galerije Antuna Augustinčića. Poezija u interpretaciji Gordane Kovačić prethodi koncertnom dijelu programa u kojem će nastupiti Zack Dust iz Varaždina.

Nedjelja 22.08. (17:30 / 20:30)
Drugi dan festivala bit će u Zaboku na terasi krčme Polanović. U 17:30 Miro Dimić iz Siska predstavit će svoja glazbena iskustva u radu s mladima, opisati putovanja u Memphis, pričati o snimljenom filmu i objavljenim knjigama i predstaviti nadolazeći Blues Kamp u Lonjskom polju.

Koncertni dio večeri je namijenjen inozemnim gostima. Iz Trsta stiže Mike Sponza Band, a iz Kalifornije, duet Kelly’s Lot.

Kelly Zirbes | Mike Sponza

 

Ponedjeljak 23.08. (17:30 / 20:30)
Treći dan festival ostaje na istoj lokaciji, na terasi krčme Polanović u Zaboku gdje će se tradicionalna radionica usnih harmonika i ovaj put održati zahvaljujući tvrtkama Hohner i Euro-unit koji su osigurali besplatne instrumente za polaznike.

U koncertnom dijelu nastupit će aktualni pobjednici hrvatskog blues natjecanja u solo/duo kategoriji Bok Blues iz Zagreba te projekt GIIPUJA iz Kastva, pod vodstvom jazz kontrabasiste Damjana Grbca, koji uspješno spaja etno glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom

Utorak 24.08. (20:00)
Posljednji dan festivala u Sv. Križu Začretju, američka pjevačica Kelly Zirbes iz sastava Kelly’s Lot održat će predavanje o položaju i ulozi žena u Bluesu, a u koncertnom dijelu će se pridružiti Tomislavu Golubanu.

More in pop!mix/news

To Top