Connect with us

POP!MIX

7. FEST JAZZA KOPRIVNICA

pop!mix/news

7. FEST JAZZA KOPRIVNICA

7. FEST JAZZA KOPRIVNICA

7. izdanje jazz festivala „Fest Jazza Koprivnica“ održat će se 9. i 10. srpnja

 

Dvije koncertne večeri na Zrinskom trgu u Koprivnici

pod motom „Dijelimo radost i glazbu“

 

Jazz festival „Fest jazza Koprivnica“ će se ove godine održati 9. i 10. srpnja na glavnom koprivničkom gradskom trgu. Uz 2 dana festivalskog programa, a pod motom „Dijelimo radost i glazbu / Share happiness & music“ koji poziva na druženje, zabavu i uživanje u dobroj glazbi u toplim ljetnim večerima, Koprivnica ponovno postaje središte jazz zbivanja i neizostavno mjesto za  ljubitelje koncerata uživo i odlične glazbe.

Festival otvara koncert Mimika Orkestra u petak 9. srpnja od 20 sati.

Mimika Orchestra je alternativni progresivni orkestar s jazz, folklornim i elektroničkim utjecajima kojeg vodi saksofonist i skladatelj Mak Murtić. Ovaj 20-eročlani orkestar sastavljen je od vokala, limenih i drvenih puhača, velike ritam sekcije i live elektronike.

Prvu večer festivala nastupa i Bruno Mičetić Quintet, sastav koji je objavio tri albuma,  iza sebe imaju koncerte na mnogim renomiranim festivalima i pozornicama diljem Hrvatske. Gitarist Bruno Mičetić okupio je vrhunsku ekipu glazbenika: Dado Marinković – bubanj, Henry Radanović – bas gitara, Vojkan Jocić – saksofon i Joe Kaplowitz – klavijature.

U jutarnjem programu Fest Jazza u subotu 10. srpnja od 10:00 sati nastupa Bjelovar Big Band koji djeluje pod vodstvom Brune Bišćana te okuplja bjelovarske profesionalne i amaterske glazbenike.

Drugog dana festivala u večernjim satima od 19h na Zrinskom trgu zasvirat će Dixieland Band Čakovec koji osim dixieland standarda izvode i vlastite skladbe, te obrade međimurskih tradicionalnih pjesama. U dvadeset godina djelovanja objavili su tri albuma, posljednji pod nazivom “Home” .

Kao drugi glazbeni sastav druge večeri festivala nastupa Filip Pavić Quintet. Filip je mladi gitarist koji je dvostruki dobitnik nagrade Status, 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. godine za najboljeg jazz gitarista. U listopadu 2019. godine, objavio je svoj prvi samostalni album “Terra Incognita“.

Glavna zvijezda druge večeri festivala je hrvatska glazbena divaRadojka Šverko koja na festivalu „Fest jazza Koprivnica“ nastupa uz pratnju jazz tria u sastavu: Vladimir Babin – klavir, Damjan Grbac – kontrabas i Tonči Grabušić – bubnjevi.

Za najmlađe posjetitelje festivala neizostavan je i program Glazbene radionice „Zika, zika, muzika“ koji će se 9. srpnja u popodevnim satima održati u koprivničkom Domu mladih Koprivnica pod vodstvom mlade glazbenice i profesorice violine Lucije Stanojević u sklopu kojeg će djeca  (predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta) na dvije radionice učiti o ritmu, melodiji i jazz glazbi.

U sklopu Fest Jazza Koprivnica biti će održana i izložba ploča i cd-ova „VINILIJA“ u suradnji s Šarenim dućanom Koprivnica.

Glavni pokrovitelji festivala su Grad Koprivnica, Ministarstvo kulture i medija RH, Vemo-Trade, Podravska banka, Carlsberg Pivovara, Hartmann, HDS Zamp i Podravka.

 

Facebook: https://www.facebook.com/festjazza/

Instagram: https://www.instagram.com/fest_jazza/

 

www.festjazza.com  #festjazza2021

More in pop!mix/news

To Top