Connect with us

POP!MIX

27. Jazz Time Rijeka otvara svoja vrata

pop!mix/news

27. Jazz Time Rijeka otvara svoja vrata

27. Jazz Time Rijeka otvara svoja vrata

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju njegovanja jazz izričaja, JazzTimeRijeka festival ovaj tjedan, po 27. put za redom, otvara svoja vrata na radost svih ljubitelja vrhunske glazbe donoseći u svom programu ono najbolje od aktualnih zbivanja svjetske i domaće jazz scene, ovaj put s naglaskom na glazbenike koje povezuje ljubav prema jazzu i “gradu koji teče”. 

Najdugovječniji kvarnerski međunarodni festival jazz glazbe održat će se u periodu od 15. do 17. studenog 2018. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku uz sjajan glazbeni program koji će vanserijskim aranžmanima zaintrigirati zaljubljenike u jazz glazbu.

Spoj virtuoznosti, perfekcije i dobrog zvuka ove godine donose nam sjajne glazbene veličine. Koncertne večeri u dvorani HKD-a otvaraju nastupi glazbene dive Radojke Šverko i jazz trija kojeg čine Vladimir Babin (glasovir), Henry Radanović (kontrabas) i Tonči Grabušić (bubnjevi), i koji će ovom prilikom riječkoj publici premijerno predstaviti upravo objavljeno izdanje “As Time Goes By”, zatim sjajan Zoran Majstorović 4tet te jedan od najpriznatijih gitarista mlađe generacije Kurt Rosenwinkel, koji će se publici JazzTimeRijeka festivala predstaviti svojim Kurt Rosenwinkel Standards Trijom, koji čine Dario Deidda, vrsni poznavatelj tradicionalnog jazza i američkih pjesmarica, te Greg Hutchinson, jedan od najcijenjenijih bubnjara nove generacije.

Svaka od tri najavljene večeri festivala nastavlja se ugodnim druženjima u Atriju HKD-a gdje će se do kasno u noć uživati u notama elektro-akustične senzacije Techno Vikings, The Mystic Rose Ensemblea i Blues Brothers Projecta u izvedbi SuperCover Banda.
Tijekom tri dana održavanja 27. izdanja međunarodnog festivala JazzTimeRijeka, u HKD-u bit će također predstavljena izložba fotografija, portreta jazz glazbenika, autora Jože Požrla, renomiranog slovenskog grafičkog dizajnera i fotografa koji je posljednjih 15 godina nemjerljivo zadužio regionalnu glazbenu povijest kao kroničar klupskih i festivalskih jazz zbivanja u Sloveniji i inozemstvu. Izložba će biti postavljena u galeriji Kortil i u Atriju HKD-a, gdje će posjetitelji imati priliku prisustvovati i vođenoj prezentaciji instumenata riječkog glazbenog shopa Art of Music te predstavljanju diskografskih izdanja riječkih, hrvatskih i inozemnih izvođača na štandu Dallas Music Shopa Rijeka.

(Ira Coleman, fotografija Jože Požrla)

 

27. JazzTimeRijeka festival – raspored po danima

JTR, Četvrtak, 15.11. u 20h
Radojka Šverko sings Jazz
Techno Vikings

JTR, Petak, 16.11. u 20h
Zoran Majstorović 4tet
The Mystic Rose Ensemble

JTR, Subota, 17.11. u 20h
Kurt Rosenwinkel Standards Trio feat. Dario Deidda & Greg Hutchinson
Blues Brothers Project by SuperCover Band

Cijena festivalskih ulaznica iznosi 150kn, a u prodaji se nalaze i pojedinačne, dnevne ulaznice koje možete kupiti već danas, ali i tijekom održavanja festivala po cijeni od 70kn. Prodaja ulaznica vrši se na svim prodajnim mjestima Entrio sustava i na www.entrio.hr. Kompletan raspored koncerata i popratnih događanja 27. Jazz Time Rijeka pronađite na službenoj stranici festivala.
Pokrovitelji:
 Grad Rijeka, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko – goranska županija, TZ Grada Rijeke, Botel Marina, Radio Rijeka, Novi list, THOMASTIK-INFELD, ART of MUSIC Rijeka, Promocija d.o.o., Mixer.hr

More in pop!mix/news

To Top