Connect with us

POP!MIX

Glazbena priča grupe D.I.K.

pop!mix/news

Glazbena priča grupe D.I.K.

Foto | screenshot

Glazbena priča grupe D.I.K.

‘Zvijezdo moja’ naslov je novog singla zagrebačkog dvojca D.I.KDavor Matoš Dado i Zoran Brajević Kizo ovaj put su napisali singl koji će itekako utjecati na svijest o sve većem broju stradalih u mnogobrojnim prometnim nesrećama.

Specifičnim narativnim dijelovima D.I.K. nas uvodi u dirljivu priču koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Život je tu u glavnoj ulozi dirljiv, tragičan, ironičan, a refren nas podsjeća na novi dan koji bez iznimke dolazi nakon svake noći.

Narator i glavni akter cijele priče o Maksu je glumica Mia Krajcar iza koje se krije dugogodišnje iskustvo u televizijskim, filmskim i kazališnim ulogama te mnogobrojnim sinkronizacijama.

Foto | screenshot

„Ne radi se o osobnom iskustvu“, kaže nam autor pjesme. „To je priča koju sam čuo za susjednim stolom u jednom zagrebačkom lokalu. Djevojka je pričala kako se zatekla na partyju u stanu u kojem je nekad živjela sa svojim dečkom koji je stradao u prometnoj nesreći. Nisam upoznao djevojku, a Maks je, naravno, izmišljeno ime.“

D.I.K ima iza sebe bogatu glazbenu povijest među kojima su i poznate pjesme ‘Sjajno’‘Mira Sorvino’‘Seka’ i ‘Jon Bon Jovi’ kao i nedavno objavljeni singl ‘Ako preživim’. Također iza imena Zoran Brajević Kizo krije se autor pjesama, dramskih tekstova i filmske glazbe koji iza sebe ima i dva Porina osvojena u radu s drugim glazbenicima.

Foto | screenshot

Glazbu i tekst potpisuje Zoran Brajević Kizo, u aranžmanu mu se pridružuje Dado Matoš. Za producentskim pultom zajednom s DIK dvojcem našao se i Predrag Martinjak. Video potpisuje Davor Matoš koji je zajedno s Mijom Krajcar jedan od aktera u spotu.

Pjesma je ovo koja se sluša drugačije, kao zanimljiva i dirljiva priča koju slušaš na radiju uz odličnu glazbenu podlogu dok refren melodiozno i suvereno vodi put.

 

More in pop!mix/news

To Top