Connect with us

POP!MIX

Novi projekt i singl Gul i Gungula ft. Yaya

pop!mix/news

Novi projekt i singl Gul i Gungula ft. Yaya

Foto: PR

Novi projekt i singl Gul i Gungula ft. Yaya

Glasoviti bubnjar Haustora i Discipline Kičme, Srđan Gulić Gul, obogatit će domaću scenu novim glazbenim projektom Gul United. Ideju o stilskoj različitosti i novom gostu na svakoj pjesmi započinje prvim singlom „Mucam”, na kojem gostuju Gungula i Jadranka Ivaniš Yaya.

„Gul United projekt mi je pao na pamet kad sam shvatio da mi se nakupilo autorskih pjesama koje bih rado snimio i objavio. Ideja da ih sve sam otpjevam, a odsvira ih jedna te ista grupa ljudi, učinila mi se dosadnom pa sam se dosjetio da bih mogao pozvati razne svirače i pjevače da ih odsviraju i otpjevaju onako kako ih oni čuju. Tako je nastao Gul United. Gul zato što moje pjesme predstavljaju bazu koja ujedinjuje kreativne snage u United koji stvara nešto novo i neočekivano. Kad mi se to posložilo, odmah su mi se proširili vidici pa već razmišljam o tome kako oko pjesama okupljati ne samo glazbenike, nego i sve druge kreativce, od video umjetnika do dizajnera, kazalištaraca ili konceptualnih umjetnika. Tako da će u budućnosti možda neku pjesmu pratiti video spot, drugu slikovnica, treću glazbeni dron ili aplikacija.” – objašnjava Gul.

Dok Yaya pokazuje raskoš svog glasa uz pratnju Gungule, Gul svira ritam gitaru. Za bubnjevima je njegov sin Pavle Gulić, poznat kao bubnjar bendova Pips, Chips & Videoclips, Lika Kolorado i Malady Lane te član House of Pablo kolektiva.

Gungulu čine Duga Bavoljak (truba, back vokal), Janet Beriša (ritam gitara, back vokal), Sonja Domitrović (alt sax, back vokal), Sara Debić (alt sax, back vokal), Matilda Fatur (bass, back vokal), Laura Tandarić (udaraljke, back vokal) i Margareta Sinković (violina, back vokal).

 

„Mucam je idealan primjer onoga što bi projekt Gul United trebao biti. Napisao sam pjesmu još prije desetak godina, kad sam razmišljao snimiti konceptualni album o spuštanju „aliena” na Zemlju. To je priča o čovjeku koji je na ulici sreo prvog vanzemaljca i počeo mucati od straha. Naletio sam na grupu cura iz benda Gungula, koje su svirale na tim istim ulicama, i njihov sound pomiješan s bukom grada zazvučao mi je idealno za pjesmu. Kad sam im snimao demo za probe, dogodilo mi se da sam neki stih otpjevao tako da sam u glavi čuo Yayin glas. Nazvao sam ju, poslao joj demo i njoj je to bilo fora.”

Autor glazbe, teksta i aranžmana je Srđan Gulić Gul, snimanje i mix potpisuje Ivan Božanić Božo iz Dan, Mrak Studija, a produkciju potpisuju Gul i Božo.

Gul United će u nadolazećim mjesecima predstaviti niz autorskih pjesama, koje će se razlikovati aranžmanom i glazbenim izričajem gostujućih kolega.

Continue Reading
Advertisement

More in pop!mix/news

To Top