Connect with us

POP!MIX

Dubioza Kolektiv za Novu godinu seli u Šibenik

pop!mix/najave

Dubioza Kolektiv za Novu godinu seli u Šibenik

Iz najmlađe šibenske ustanove, Tvrđava kulture, izvijestili su u utorak da će Dubioza Kolektiv ponovno Šibenčane uvesti u Novu godinu, baš kao i prije dvije godine kada je njihov sjajan koncert proglašen jednim od najboljih novogodišnjih nastupa u Hrvatskoj. U međuvremenu, bend je postao vrhunska atrakcija, a Šibenik nadaleko poznata koncertna destinacija koja nakon ljetnih gostovanja velikana kao što su Stereo MC’s, GusGus, Kevin Yost, Gregory Porter, Morcheeba, Thievery Corporation i drugih, sada želi velike glazbene događaje tijekom čitave godine.

Da temperature na dočeku 2015. nisu bile toliko uvjerljivo ispod nule, u šibenskom Docu na Dubiozi Kolektiv bilo bi dvostruko više posjetitelja no što ih je bilo. A bilo je najviše što je Dolac zapamtio. Otada nije prošlo puno, ali se promijenilo mnogo. Šibenik je postepeno izgradio reputaciju jedne od najpoželjnijih i najperspektivnijih destinacija, a Dubioza Kolektiv se od regionalne atrakcije prometnula u europsku.

Dubioza u Šibeniku

Od te točke, 2015., momci iz bosanskohercegovačke ska/reggae/punck/rock atrakcije izdali su dva iznimno uspješna albuma, odradili turneju po Europi, gostovali na poznatim glazbenim festivalima i na kraju – nedavno trijumfirali u Areni Zagreb pred sedamnaest tisuća posjetitelja. Takva Dubioza vraća se u Šibenik direktno na Poljanu koju će, posljednji put prije no što promjeni svoju vizuru, dupkom napuniti. Ove godine taj zadatak povjeren je Tvrđavi kulture Šibenik, koja će, uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika, biti organizatorom novogodišnjeg dočeka na Poljani.

Tvrđava kulture Šibenik se, kroz više od stotinu organiziranih događanja, profilirala kao generator kulturnih i zabavnih sadržaja na svjetskoj razini, a jedan je od glavnih nositelja pozitivnog imagea koji je, u samo nekoliko godina Šibenik svrstao uz bok nacionalnim, urbanim središtima. Uspješno smo odradili i najzahtjevnije produkcije domaćih i stranih glazbenih imena, stoga je ovakav slijed logičan – najbolji produkcijski tim za najbolji doček Nove godine! Budući da intenzivno radimo na produljenju programske sezone koja se u glavnini odvija u ljetnim mjesecima, posebno me veseli činjenica da će naša koncertna sezona 2017. završiti tek u jutarnjim satima prvog dana 2018. godine.” izjavila je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik, ustanove koja upravlja šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić dodao je da Šibenik želi biti poželjan gostima tijekom cijele godine, a novogodišnji doček sjajna je prilika za zabavu, posebno uz ovako dobar bend.Obećali smo svake godine biti bolji, dizati postavljene ljestvice i u potpunosti ostvariti potencijal Šibenika kao poželjne destinacije i u zimskim mjesecima. Naravno, ne odnosi se to samo na doček Nove godine, za kojeg nema spora da će privući velik broj gostiju te na Poljanu izvući i brojne naše sugrađane, već se odnosi i na uspješan projekt jedinog plastic-free Adventa u Hrvatskoj – Adventure, koja je u kratkom vremenu postala omiljena gradska manifestacija, prepoznata na nacionalnoj razini.” – poručio je prvi čovjek Šibenika.

More in pop!mix/najave

To Top