Connect with us

POP!MIX

Dino Merlin u Sloveniji priredio “velemajstorski” ljetni spektakl

pop!mix/izvještaji

Dino Merlin u Sloveniji priredio “velemajstorski” ljetni spektakl

Na Centralnoj je plaži u Portorožu Dino Merlin održao veliki koncert na otvorenom i priredio događaj koji će se pamtiti. Prema riječima organizatora, bio je to događaj kakav u ovom dijelu Slovenije do sada nije viđen i uvjerljivo najveći spektakl na otvorenom ove godine u Portorožu.

Nezapamćene višesatne gužve na ulazu u grad dale su i naslutiti da će se, kao u jednoj od Merlinovih najpoznatijih pjesama, sinoć desiti “nešto lijepo”. A da će ovo biti večer za pamćenje bilo je jasno već od laser showa na samom početku koncerta i prvih taktova hita “Hotel Nacional”, pjesme krilatice Merlinove aktualne turneje kojoj je do sada prisustvovalo više od 800.000 ljudi.

Prepuna Centralna plaža u Portorožu, svjetska produkcija s vrhunskim svjetlom, zvukom, specijalnim efektima i jedinstveni Dino Merlin sinoć su iznjedrili jedan od najboljih koncerata na jednoj od najprestižnijih lokacija na otvorenom u cijeloj Sloveniji, u potpunosti očaravši publiku koja je njegov performans nagrađivala ovacijama i aplauzima, dva puta pozivajući na bis. Iako je ovo Merlinu bio prvi put u karijeri da nastupa u ovom slovenskom gradu, od prvih taktova, do samog kraja i publika i Dino disali su kao jedno. Bio je to još jedan u nizu Merlinovih vrhunskih izdanja kojim ljestvicu svaki put podiže gore i pokazuje da je neprikosnoveni showman u ovom dijelu svijeta.

Poslije Slovenije, “Hotel Nacional” putuje za Crnu Goru, gdje je 5.8. ugovoren susret s publikom u prelijepoj Budvi, a potom slijedi veliki koncert ispod Starog mosta u Mostaru, 11.8. Sve informacije o turneji “Hotel Nacional” publika može pratiti na www.dinomerlin.com.

More in pop!mix/izvještaji

To Top