Connect with us

POP!MIX

Buđenje održalo sjajan koncert u klubu Boogaloo

pop!mix/izvještaji

Buđenje održalo sjajan koncert u klubu Boogaloo

foto: Nikola Knežević

Buđenje održalo sjajan koncert u klubu Boogaloo

Pod motom “pogledajmo Valentinovu u oči” Buđenje je u subotu, 3. veljače, održalo veliki koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo čime su opravdali status najbolje grupe 2017. godine koji im je dodijelila Hrvatska diskografska udruga.

Dva sata sjajne svirke benda koji je svoj status na hrvatskoj pop rock sceni odavno izgradio, a sinoćnjim koncertom i po tko zna koji put potvrdio, izazvali su oduševljenje publike koja je, osim provjerenih hitova koje već svi naizust znamo: “Nije to ljubav”, “Oprostija bi sve”, “Ne govori više”, “Ljubav nema pravila”, uživala i u dva najnovija hita – “Samo ti, samo ja” i “Budi moja” označili su stilski iskorak Buđenja, a na takve iskorake su spremni samo oni koji svoju glazbu žive i skupa s njom rastu. Motor pokretač benda, kreativac Darko Bakić, okružen je sjajnom ekipom glazbenika, i prije svega prijatelja: mašina za bubnjevima Marko Duvnjak, Josip Radić (dva odlična indie projekta: Valentino Bošković i Kensington Lima), jedan od najboljih gitarista mlađe generacije, Vedran Baotić, te sjajan klavijaturist i producent Igor Ivanović. Ovakva kombinacija glazbenika čije jake individualne kvalitete iskrsavaju kroz Buđenje, ali supostoje ravnopravno u međuigri instrumenata kojima vrhunski vladaju kao i samom identitetu benda, pridobiju slušatelje na prvu jer svi osjete tu iskrenost koja ih pokreće u onome što vole. “Ono što nam je najbitnije u našem glazbenom putovanju je da smo uvijek iskreni prema sami sebi i da radimo ono što volimo”, ovaj citat Igora Ivanovića najbolje zaokružuje ono što nam Buđenje kao bend prenosi, zašto ih ljudi vole i slušaju i zašto je ovaj subotnji koncert kruna prošle godine.

Bend aktivno priprema nove pjesme, a peti studijski album su najavili za jesen i na njemu će se naći obrada njihovog idola, velikog Dina Dvornika. Kad smo već kod uzora, Buđenje svoj zvuk gradi na temelju pop rock niše u kojoj su velikani kao što su Parni Valjak, ili pak Gibonni, a od stranih bi izdvojili Stinga, Bryana Adamsa ili Bon Jovija – profesionalni nivo koji drži Buđenje svakako je smjer u kojem se treba razvijati domaća pop rock glazba (spomenut ćemo i ton majstora Nenada Zubaka koji se pobrinuo da koncert zvuči savršeno), kao i činjenica da od implementiranja novog zvuka u svoj izričaj ne treba bježati, već da su to hrabri iskoraci kojih na našoj sceni treba biti puno više.

Mnogo poznatih lica u publici, svirkom oduševljeni Marijan Brkić Brk, odlična predgrupa Sunnysiders koju predvodi jedan od osnivača Daleka Obale – Boris Hrepić koji je skupa s Buđenjem izveo evergreen “Noć je prekrasna”, erupcija oduševljenja koju je izazvalo gostovanje beat boxera s trubom Surke i pozivanje Buđenja na bis zaključili su jednu predivnu zimsku večer u klubu Boogaloo – Darko Bakić i Buđenje zaslužuju naš naklon, a publika će s nestrpljenjem iščekivati njihove nove singlove i sljedeći koncert!

More in pop!mix/izvještaji

To Top