Connect with us

POP!MIX

Artan Lili premijerno u Slavonskom Brodu na Slavonija festu CMC 200

pop!mix/festival

Artan Lili premijerno u Slavonskom Brodu na Slavonija festu CMC 200

Artan Lili premijerno u Slavonskom Brodu na Slavonija festu CMC 200

Odbrojavanje do početka rock spektakla u Slavonskom Brodu je započelo. Svega nas 24 sata dijeli do svirke popularnih izvođača u tvrđavi Brod, 24. i 25. kolovoza, a gdje dolazi i beogradski noise pop sastav Artan Lili.

Hrvatska publika, pogotovo zagrebačka, već ih je imala priliku čuti i vidjeti više puta, a ovoga će vikenda to moći i Slavonci.

“Jedva čekamo da dođemo u Slavonski Brod, a očekivanja su iskreno velika jer nikad nismo prije svirali u ovom gradu te se radujemo što smo dobili priliku da prvi put nastupimo u lijepom gradu na obali Save”, kaže Bojan Slačala, frontmen Artan Lilija.

Bend postoji od 2013. godine, a iako su započeli kao eksperimentalni trio, nakon početnog traženja ubrzo se oblikuju u danas prepoznatljivu četveročlanu postavu.

“Od naših prijatelja iz nekih beogradskih bendova čuli smo sve najbolje o festivalu i da je to jedinstven festival po svojem konceptu, a tu je i dosta kolega sa scene iz Hrvatske i Srbije koji će se naći na jednom mjestu. Čini mi se nešto najljepše što može da se dogodi”, ističe.

Iza njih su dva albuma. Publiku redovno oduševljavaju izvrsnim singlovima i privlačnim video spotovima, a jedan od brojnih primjera je i njihov singl “Nije svejedno”, objavljen početkom ove godine, a koji prati sjajni video snimljen u jednom kadru.

Tijekom svoje karijere nastupili su na najvećim regionalnim glazbenim festivalima, a njihovi nastupi su poznati po žestokoj energiji i svirci tijekom koje nitko neće ostati ravnodušan. “Ovaj festival utječe pozitivno na razvoj pop i rock scene u cijeloj regiji, ali je ovo jedna odlična spona između istoka i zapada kao i vrhunskom mjesto na kojem će se mladi moći zabaviti, te kvalitetno provesti svoje vrijeme”, kaže Bojan i upućuje poseban poziv Brođanima na Slavonija fest CMC 200.

Artan Lili će nastupiti na glavnoj festivalskoj večeri u subotu, 25. kolovoza u tvrđavi Brod.

Na ovogodišnjem festivalu 24. i 25. kolovoza u tvrđavi Brod u Slavonskom Brodu nastupit će brojna glazbena imena. Na Rock maratonu prve večeri nastupaju Jall Aux Yeux, The Siids, Bang Bang, Jeremiah’s, Divlji dječak, Chaos Addict, Republika i headlineri Kojoti i Divlje jagode. Druge večeri na istom mjestu nastupaju Neki to vole vruće, Fluentes, Artan Lili, Opća Opasnost, Teška industrija, Emir & Frozen Camels, Flyer, Pravila Igre, Komuna i headliner Bajaga & Instruktori.

More in pop!mix/festival

To Top