Connect with us

POP!MIX

U manje od godinu dana od nepoznatog mladića do prvog albuma

pop!mix/interview

U manje od godinu dana od nepoznatog mladića do prvog albuma

Foto: Mare Milin

U manje od godinu dana od nepoznatog mladića do prvog albuma

Prije samo godinu dana ovaj mladi glazbenik tek je kovao planove i sanjao o uspješnoj glazbenoj karijeri. Tada još nije mogao ni pretpostaviti kako će izgledati 2020., niti gdje će on sam biti u narednom periodu. Svijet je unazad dvanaest mjeseci skoro pa stao, a Vinko Ćemeraš bilježi jednu od najuspješnijih godina svog života. Baš kao i svi, u tom periodu je imao puno izazova, odricanja, nadanja, strahova, ali unatoč svemu objavio je svoj  debitantski album “Na putu”.

Godinu 2020. započeo je pobjedom u showu The Voice Hrvatska, zahvaljujući kojem je pod mentorstvom Davora Gopca krenuo graditi teren na domaćoj glazbenoj sceni. Snimke njegovih nastupa uživo imaju milijunske preglede što je Vinku dalo dodatan vjetar u leđa. Upravo zahvaljujući glasovima publike, Vinko Ćemeraš natjecao se i za prestižnu titulu hita godine za nagradu Cesarica. Osvojio je kipić za ožujak 2020., za svoju izvedbu pjesme “Pelin i med”. “Za mene je ovo pjesma stoljeća u Hrvatskoj”, tada je iskreno rekao Vinko o emotivnoj baladi.

Nije gubio vrijeme te je u proteklih nekoliko mjeseci objavio ukupno četiri singla. Pjesme “Pelin i med”, “Samo da ti si tu”, “Nauči me” i “Dobro je” redom su se izmjenjivale na listi najslušanijih pjesama u domaćem eteru.

Kruna marljivog rada definitivno je album prvijenac “Na putu”, objavljen u listopadu prošle godine koji je ostavio pozitivne dojmove među publikom.

Jako je poseban osjećaj kada pričam o prvom albumu, cijeli proces stvaranja i snimanja koje nije bilo baš standardno daje mu još neku posebnost. Otkad sam ušao u svijet glazbe skupljam izdanja na vinilu, pa još uvijek ne mogu vjerovati da sada u kolekciji imam i svoj album, nema ljepšeg osjećaja moram priznati. Zaista sam ponosan na album “Na putu” i zahvalan svim ljudima koji su sudjelovali i radili na njemu sa veseljem, pa i većim od mene i učinili da već nakon godinu dana uveliko pričam o svom prvom albumu“, istaknuo je glazbenik.

Vinko je nominiran za dvije nagrade: Zlatni studio u kategoriji “Najbolje novo lice” te Večernjakova ruža u kategoriji “Novo lice godine”.

Kako u prethodnoj godini nije bilo puno prilika za live nastupe, Vinko i njegov bend Talvi Tuuli jedva čekaju povratak na pozornicu i među gledatelje. Do tada, svima nam ostaje da uživamo u pjesmama onako kako najviše volimo – najdražim slušalicama.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/interview

To Top